rotterdam,
17
december
2018
|
15:31
Europe/Amsterdam

Kunstenaars trio AAA en Mangiare openen restaurant GaleriAAA

Kunst en hospitality vinden elkaar in nieuw concept

Samenvatting

Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen, oftewel kunstenaarstrio AAA, werken al 10 jaar samen. Dit werd afgelopen zaterdag groots gevierd in eigen galerie. Naast een overzichtstentoonstelling met hun beste werk van de afgelopen tien jaar, maakte AAA bekend dat zij in samenwerking met Mangiare een restaurant openen in de galerie: GaleriAAA by Mangiare. Tussen de doeken van de kunstenaars kunnen gasten heerlijk lunchen en dineren. Zo komen kunst en food samen op een creatieve, eigenzinnige manier.

“Dwars tegen gebaande paden zullen wij beraden”, zegt Roderik van AAA. Zowel het kunstenaars trio als het restaurant houden van iets unieks creëren. GaleriAAA by Mangiare wordt geen ordinaire vreetschuur, maar echt een verrijking voor de stad. Beide partijen vinden het belangrijk dat gasten een totaalbeleving krijgen. Ze moeten zowel kunnen genieten van de plek waar ze eten, als van het eten zelf.

Perfecte match
De naam GaleriAAA by Mangiare is een mix tussen de naam AAA en de Italiaanse keuken van Mangiare. Door de jaren heen zijn er veel ondernemers in de galerie langs geweest die iets samen wilden doen. Maar met Aggy en Marlous (van Mangiare, red.) was er direct een klik. Zij kwamen binnen en zeiden: “Wij willen helemaal geen derde restaurant, maar dit gaan we wel doen. Dit laten we niet schieten!” Beide partijen kunnen niet wachten om te beginnen. “Er zit zo’n goede dynamiek in het pand en de kunst. Vanaf het eerste moment had ik er een goed gevoel bij”, aldus Aggy. Verder is er een grote rol weggelegd voor Florian Faasen, de broer van Roderik. Hij was altijd al verantwoordelijk voor de evenementen die in de galerie plaatsvonden, maar in GaleriAAA zal hij de rol van bedrijfsleider vervullen. “Hij is de brug tussen onze kunst en het restaurant”, aldus Roderik.

Woonkamer van de stad
AAA noemt hun galerie vaak liefkozend ‘de woonkamer van de stad’. Iedereen is welkom. Het restaurant wordt een verlengstuk hiervan. Op zondagmiddag kun je er naartoe om een wijntje te drinken onder het genot van goede jazzmuziek. Ook is er ruimte voor live muziek. Voor het diner kan men tafels met grote kandelaren verwachten. “Ik zie een lange tafel voor me met een waar feestmaal. Dat er varkentjes aan grote zwaarden ronddraaien, dingen die je alleen in films ziet”, zegt Roderik. “Het moet een classy, Gatsby sfeertje worden.”

Italiaans met een persoonlijke touch
De basis van Mangiare is de Italiaanse keuken, maar ze zijn erg flexibel. Gerechten veranderen heel veel en dat willen ze bij GaleriAAA by Mangiare nog meer doen. De Italiaanse keuken is de leidraad, maar er worden uitstapjes gemaakt naar andere smaken. “Specifieke gerechten weten we nog niet, maar we staan bekend om onze antipasti, lasagne en spaghetti. Overdag gaan we bijvoorbeeld broodjes, salades en soep serveren”, vertelt Aggy. Zowel AAA als Mangiare vinden een persoonlijke benadering erg belangrijk.
Kenmerkend aan Mangiare is dat het personeel aan tafel vertelt wat het menu van de dag is. Op deze manier is er persoonlijk contact met de gasten. Dit zal in het toekomstige restaurant ook zo zijn. Dat persoonlijke is ook belangrijk voor de kunstenaars. “Persoonlijk personeel, dat mist er tegenwoordig bij restaurants. Het moet allemaal snel, je hebt nooit het gevoel dat je echt welkom bent, dat je rustig kunt zitten”, zegt Roderik. “Die persoonlijke touch met mensen zal blijven, ook straks met het restaurant erbij. Meer exposure, maar met het persoonlijke”, vult Maikel hem aan.De komende periode wordt er hard gewerkt om een deel van de galerie om te toveren naar een restaurant. GaleriAAA by Mangiare wil 1 april 2019 haar deuren openen.

Boilerplate

Overige informatie over GaleriAAA by Mangiare
Adres : Zaagmolenkade 123/124, 3035 KD Rotterdam
Open : woensdag t/m zondag van 10:00 uur – 23:00 uur