Rotterdam,
06
december
2018
|
14:41
Europe/Amsterdam

Kunstenaars trio AAA viert tienjarig bestaan groots in eigen galerie.

AAA Gallery opent haar deuren voor overzichtstentoonstelling

Samenvatting

Tien jaar na hun kennismaking zijn Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen - oftewel kunstenaarstrio AAA - onafscheidelijk en maken zij in hun studio gezamenlijk de mooiste werken. Om deze bijzondere samenwerking te vieren organiseren de heren op 15 december een vernissage in hun studio/galerie aan de Zaagmolenkade in Rotterdam Noord. Naast een overzichtstentoonstelling met hun beste werk van de afgelopen tien jaar zijn er tijdens de openingsavond optredens van onder andere Jules Deelder en percussionisten Steven Brezet en Murk Jiskoot. 

Jubileumexpositie
Hans Kleinjan, Roderik Faasen en Maikel Kleinjan ontmoetten elkaar in de zomer van 2008. Het atelier van Hans Kleinjan in historisch Delfshaven werd al snel de werkplaats waar het drietal zowel een individueel als een gezamenlijk handschrift ontwikkelde. Deze plek - waar alles kon en niets moest - groeide uit tot de bakermat van het kunstenaarstrio AAA dat tien jaar na dato nog altijd actief is als het AAA. Sinds 2013 werken de kunstenaars in hun zelfgebouwde galerie en naastliggende studio aan de Zaagmolenkade 123 en 124 in het Rotterdamse Oude Noorden. Een plek die is uitgegroeid tot de creatieve huiskamer van de stad, waar de heren dag en nacht bezig zijn met zogeheten ‘kwasterie’. “We werken veelal met zijn drieën tegelijkertijd aan hetzelfde doek," legt Hans Kleinjan uit. "Dan verschijnt er opeens een kwast over je schouder die een streep dwars zet door hetgeen jij aan het doen bent. Doordat we elkaar doorkruisen, komen we tot nieuwe inzichten waar je anders nooit aan toe zou komen.” De heren noemen hun doeken ook wel liefkozend ‘threesomes’.

Op 15 december opent AAA haar deuren om deze bijzondere samenwerking te vieren en toont het collectief een nieuwe collectie schilderijen van groots formaat, kunstwerken uit privécollecties, tekeningen en beelden. Ook zal hun samenwerking met het schoenenmerk Mascolori te zien zijn. Mascolori heeft het schilderij ‘Everything in the cloud’ gebruikt als ontwerp voor een van haar nieuwe schoenen. Zowel het schilderij als een aantal schoenen uit de nieuwe collectie zijn op 15 december te zien.

Beelder bij Jules Deelder
Vriend en nachtburgemeester Jules Deelder werkte door de jaren heen aan een collectie trash art-objecten, die in 2017 in De Kunsthal Rotterdam zijn geëxposeerd. Plastic gebruiksvoorwerpen zoals cocktailstampertjes, vorken, pennen, injectiespuiten en buisjes van voorgedraaide joints zijn aan elkaar gesmolten en gevormd tot insect-achtige transformers. Vrijwel de gehele collectie onder de naam 'Beelder' is ook te midden van de schilderijen van AAA te zien tijdens de expositie.

La musica
Muziek en kunst zijn voor het kunstenaarstrio onlosmakelijk met elkaar verbonden. Muziek ontbreekt dan ook niet op de openingsavond. Naast dat Jules Deelder zijn objecten tentoonstelt, zal hij achter de draaitafels plaatsnemen en de gasten voorzien van opzwepende jazz. Verder brengen master percussionisten Steven Brezet (Snarky Puppy, Koffie), Murk Jiskoot (Metropole Orkest) & friends een muzikale ode aan AAA.

Boilerplate

Overige informatie over AAA Gallery
De overzichtstentoonstelling is tot en met 15 februari 2019 te zien.

Atelier : Zaagmolenkade 123/124, 3035 KD Rotterdam
Toegang : gratis
Email : info@aaafresh123.com
Instagram : www.instagram.com/aaafresh123