Rotterdam,
10
september
2020
|
15:49
Europe/Amsterdam

Must-see expositie: ‘Everything in the cloud’

AAAFRESH123 presenteert haar ‘maniakisme’ kunstbeweging bij Dock Gallery in Rotterdam

Samenvatting

Het Rotterdamse kunstenaarstrio, Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan and Roderik Faasen, presenteren een collectie doeken met als rode draad de door hen in het leven geroepen kunstbeweging ‘maniakisme’. Deze term refereert aan het hedendaagse digitale tijdperk waarin informatiestress heerst en gezegd kan worden dat men veelal in een chaotische cloud van data leeft. De collectie, die bestaat uit twee verdiepingen indrukwekkende, kleurrijke, en levensgrote doeken, is vanaf 12 september te zien bij Dock Gallery in Rotterdam.

‘Maniakisme’

Het kunstenaarstrio herkende een interessante tendens in ons digitale tijdperk en vertaalde dat naar een kunstbeweging genaamd ‘maniakisme’. Ze zagen een bepaalde ‘manie’ in het gedrag om hen heen; een soort overdreven enthousiasme en drang om iets te doen. Dit onrustige fenomeen zie je goed terug in de dynamische en kleurrijke stijl van de werken. 'Everything in the cloud' vertelt het verhaal van een maatschappij in de greep van een steeds groter wordende cloud van data. Door de chaotische zelfportretten en data spuwende opengebroken schedels heen, komt één onmiskenbare boodschap naar voren: wij mensen zijn de sleutel tot het scheppen van orde in deze chaos.

AAAFRESH123

Kunstenaars Hans Kleinjan (1958), Maikel Kleinjan (1984) en Roderik Faasen (1990) kwasten er in hun atelier in het Rotterdamse Oude Noorden flink op los. Hun ontmoeting in 2009 bleek een ‘match made in heaven’. Inmiddels hangen hun werken over de hele wereld; van een chique villa in New York tot aan een bungalow in de Amazone. Ook exposeerde ze in onder andere Milaan, Antwerpen en Londen en schilderde het trio live op locatie bij evenementen als North Sea Jazz Festival en de MTV Awards. Het merendeel van de schilderijen wordt door hen drieën gezamenlijk gemaakt, wat verrassende en vooral kleurrijke kunstwerken oplevert.

Dock Gallery

Het authentieke pand aan de Veerhaven 4 bestaat uit twee verdiepingen waar kunstenaars uit de hele wereld exposeren. In een strakke moderne ruimte van veelal glas en beton komen de verschillende kunstwerken goed tot hun recht. Galeriehouders Brigitte en Raymond Wanders houden een diverse collectie variërend van schilderijen, sculpturen, fotografie en zelfs virtuele kunst. Ze staan erom bekend dat ze kunst selecteren op basis van kwaliteit, originaliteit en hun eigenzinnige persoonlijke smaak.

Boilerplate

Meer informatie over ‘Everything in the cloud’

Officiële opening: 12 september om 16.00

Locatie: Dock Gallery, Veerhaven 4, 3016CJ Rotterdam

Bezoeken: september t/m oktober, van vrijdag t/m zondag van 13.00-18.00

Website Dock Gallery: https://www.dockgallery.com/aaafresh123-exhibition/

Website AAAFRESH123: http://aaafresh123.com/