Rotterdam,
28
oktober
2019
|
17:08
Europe/Amsterdam

Rotterdams kunstcollectief AAAFRESH123 opent expositie ‘De Kleur is Terug’

Een positieve herdenking van de kracht van de mensheid

Samenvatting

Op 9 november 2019 opent AAAFRESH123 de expositie ‘De Kleur is Terug’ in hun atelier aan de Zaagmolenkade in Rotterdam. ‘De Kleur is Terug’ vertelt een positief verhaal dat tegenover de duisternis van een oorlog staat: het besef dat de mens na een oorlog de kleur van het leven uiteindelijk weer terug weet te brengen, waar ook ter wereld. Een positieve herdenking aan de kracht van de mensheid. Kunstenaars Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen werken tijdens deze expositie samen met de Spaanse staalkunstenaar Toni Mari.

De Kleur is Terug
In mei 2020 is het tachtig jaar geleden dat Rotterdam door de Duitsers werd gebombardeerd. Veel prachtige gebouwen uit het stadscentrum werden hierbij met de grond gelijk gemaakt. Al jaren is het oude Rotterdam in de hersenpannen van de artiesten van kunstcollectief AAAFRESH123 de inspiratiebron voor veel van hun schilderwerken. In wandelingen door de havenstad spreekt de wederopbouw tot de verbeelding, maar hierbij stelt het stadsbeeld nog wel eens teleur. Toch heerst er bij de Rotterdammer steeds meer het gevoel dat de stad stukje bij beetje meer gaat stralen.

Tijdens de expositie ‘De Kleur is Terug’ kondigt AAAFRESH123 een kunstobject aan dat volgend jaar in de buitenruimte zal worden geplaatst. In samenwerking met de Spaanse staalkunstenaar Toni Mari maakt AAAFRESH123 een kunstwerk dat de harde realiteit weergeeft van het geweld waarmee het oude Rotterdam is vernietigd. Het kunstwerk zal fungeren als symbool van de volharding die het heeft gevergd om een in puin gelegde stad weer volledig te laten stralen. Naast het nieuwe kunstobject is een scala schilderijen te zien die het kunstenaarstrio het afgelopen jaar heeft gemaakt. De kunstenaars zijn erg betrokken bij Rotterdam en voelen zich dan ook onderdeel van de sterke groei die de stad afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Dit gevoel blijkt uit diverse schilderijen.

Over AAAFRESH123
Kunstenaars Hans Kleinjan (1958), Maikel Kleinjan (1984) en Roderik Faasen (1990) kwasten er in hun atelier in het Rotterdamse Oude Noorden flink op los. Hun ontmoeting in 2008 bleek een ‘match made in heaven’. Inmiddels hangen hun werken over de hele wereld; van een chique villa in New York tot aan een bungalow in de Amazone. Ook hebben zij geëxposeerd in onder andere Milaan, Antwerpen en Londen en schilderde het trio live op locatie bij evenementen als North Sea Jazz Festival en de MTV Awards. Het merendeel van de schilderijen wordt door hen drieën gezamenlijk gemaakt, wat verrassende en vooral kleurrijke kunstwerken oplevert.

Boilerplate

Meer informatie over de expositie De Kleur is Terug en AAAFRESH123
Datum: 9 november 2019
Tijdstip: 17.00 – 23.00 uur
Adres atelier: Zaagmolenkade 123/124, 3035 KD Rotterdam
Email: info@aaafresh123.com
Instagram: https://www.instagram.com/aaafresh123/
Website: http://www.aaafresh123.com/