Rotterdam,
13
december
2018
|
14:33
Europe/Amsterdam

Drink Amarula, red de olifanten

Creamlikeur met een bijzonder verhaal

Samenvatting

Wist je dat iedere 15 minuten een olifant sterft door stroperij? Met nog maar minder dan 400.000 Afrikaanse olifanten is de verwachting dat de populatie in 2030 uitgestorven zal zijn. Amarula – het bestverkochte Afrikaanse likeurmerk - zet zich samen met WildlifeDirect in om de olifant te beschermen. Dit doen ze sinds 2016 en dit jaar hebben ze hun samenwerking geïntensiveerd om een van de meest geliefde dieren te beschermen.

Name Them Save Them
Amarula maakt niet alleen heerlijke likeuren, maar doet daadwerkelijk iets terug voor de community. In 2002 is het Amarula Fonds opgericht met als doel de bescherming van de Afrikaanse olifant. Dit dier is namelijk meer dan alleen hun beeldmerk; het merk en de olifant delen een unieke band met de Marula boom. De marulavrucht is het ingrediënt in Amarula, maar ook een bron van voedsel voor de olifanten. Door stroperij en illegale handel in ivoor worden olifanten enorm bedreigd. Het ivoor van de slagtanden is namelijk veel geld waard. Sinds 2002 heeft het Amarula Fonds 9 miljoen dollar bijgedragen, maar dit is niet genoeg. Daarom heeft het fonds nieuwe samenwerkingen opgezet, waaronder met WildlifeDirect van de Keniase Dr Paula Kahumbu. Deze non-profit organisatie zet zich in voor het beschermen en behoud van wilde diersoorten. De opbrengsten van de wereldwijde verkoop van Amarula in combinatie met de kennis en expertise van Dr Paula Kahumbu moet leiden tot een nog betere zorg voor de Afrikaanse olifant. In 2017 lanceerden zij samen de awareness- en fundraising campagne ‘Name Them Save Them’. Op de website van Amarula kon men een olifant ontwerpen en deze delen via social media. Voor iedere olifant die een naam kreeg van een unieke consument, doneerde Amarula 1 dollar aan WildlifeDirect. Met deze actie is ruim 70.000 dollar opgehaald.

#DontLetThemDisappear
De doelstelling van het Amarula Fonds is om de Afrikaanse olifant te beschermen door middel van educatie. Ze zullen blijven investeren in campagnes om consumenten te inspireren en te informeren over deze dieren. Dit jaar heeft het fonds haar samenwerking met WildlifeDirect geïntensiveerd. Samen hebben zij de campagne ‘Don’t Let Them Disappear’ bedacht. Amarula haalde tijdelijk de olifant van het logo op de fles als symbool voor de strijd tegen olifantenstroperij. Op 11 augustus 2018 vond de kick-off plaats van de campagne in Zuid-Afrika. De dag erna – op World Elephant Day – was er een groot openingsevent in Sao Paulo, Brazilië. Daarnaast heeft Amarula limited edition flessen ontworpen die verkrijgbaar zijn in Duty Free waarbij €0,50 cent van de opbrengst van elke fles wordt gedoneerd aan het Amarula fonds.

Over Amarula
Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur afkomstig uit Phalaborwa (Mpumalanga). Dit is een stad aan de rand van het Krugerpark. Amarula is gemaakt van suiker, room en de vrucht van de Marulaboom, die ook wel bekend staat als de ‘olifantenboom’. De wilde Marulaboom wordt ook wel Olifantenboom genoemd, omdat olifanten zich graag te goed doen aan zijn vruchten. De wilde Marulavrucht is met geheimzinnigheid omgeven. In de plaatselijke folklore, in mythen en sagen, worden er mysterieuze krachten aan toegekend. Het verhaal van Amarula Cream dateert uit 1989 toen deze fruitige cream-drank voor het eerst op de Zuid-Afrikaanse markt verscheen. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot de nummer 2 cream wereldwijd. Vandaag de dag wordt Amarula in meer dan 100 landen, verspreid over alle continenten, gedronken. In het hart van subtropisch Afrika groeit een bijzondere boom, die men nergens anders op de wereld aantreft.

Boilerplate

Overige informatie over Amarula Cream
Alcoholpercentage: 17%
O.a. verkrijgbaar bij: Gall & Gall, Mitra, Dirckiii, zelfstandige slijters, Makro & Sligro
Consumentenadviesprijs NL: €15,99
Website : https://amarula.com/https://amarula.com/trust/
Facebook: https://www.facebook.com/AmarulaNederland
Instagram: https://www.instagram.com/amarula_official
Verkoopinformatie NL: Walraven Sax
Website: www.walravensax.nl