Rotterdam,
20
augustus
2019
|
09:33
Europe/Amsterdam

Art The Hague 2019 zet vrouwen in de schijnwerpers

Eigenzinnige kunstbeurs presenteert gevarieerd en inspirerend programma

Samenvatting

Van 2 t/m 6 oktober 2019 vindt in Den Haag de zevende editie plaats van Art The Hague. Op de beurs presenteren zich jonge en gerenommeerde galeries uit België en Nederland. Een belangrijk thema dit jaar is de rol van de vrouw in de kunstwereld. In het jaar van honderd jaar algemeen kiesrecht zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in kunstcollecties. De beurs wil met speciale aandacht voor vrouwen in de kunst een positieve bijdrage leveren aan een beter kunstklimaat in Nederland. Art The Hague wordt op 2 oktober om 18.30 uur officieel geopend door powervrouw Mirjam de Blécourt, arbeidsrechtadvocaat, politica namens de VVD en van Topvrouwen.nl. 

Van links naar rechts: Michael Bom, Medusa van Koen Vanmechelen, Art The Hague 2018

Gevarieerd programma

Art The Hague maakt met een leuk en interessant programma kunst toegankelijk voor iedereen. Op woensdag 2 oktober wordt de beurs feestelijk geopend door Mirjam de Blécourt en is er een symposium over trends in de kunst. Op donderdag 3 oktober worden bedrijven uitgenodigd voor een bijeenkomst over het merk Ajax en worden de overeenkomsten tussen kunst en mode belicht. Op vrijdag zijn er verschillende signeersessies en interessante artist talks. Zaterdag zijn er bijeenkomsten voor jonge verzamelaars, waaronder een speciale tour met een bekende Hagenees. Art The Hague werkt deze dag ook samen met de Museumnacht: na sluiting van de beurs rijden er vanaf 20.00 uur speciale bussen naar verschillende musea in de stad.

Cosmo Café

Op zaterdag 5 oktober wordt het Cosmo Café georganiseerd, met speciale aandacht voor de internationaal geroemde, Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen wiens werk dit jaar centraal staat in de campagne voor Art The Hague. Het kunstplatform van WilfordX laat een installatie zien, inclusief video, plotters en de Medusa. In het Cosmo Café gaan zes exceptionele mensen met elkaar in gesprek en wordt het debat live gestreamd. Het opgenomen gesprek zal te zien zijn op de volgende Biënnale van Venetië.

Nieuwe namen

Art The Hague heeft ook deze editie een nieuw en uitdagend aanbod van eigentijdse kunst uit binnen- en buitenland. Veel galeries komen dit jaar voor het eerst naar Nederland. Nieuwkomers zijn onder andere Eva Steynen.Deviation(s) galerie (B), galerie Frank Taal, galerie Lauwer, Schönfeld Gallery (B) en de Rijk Chabot. Kunstenaars die dit jaar worden gepresenteerd zijn o.a. Koen Vanmechelen, Leslie Nagel, Albert Pepermans, Lisette Schumacher, Saminte Ekeland, Chris Meulemans, Tina Berning, Sanne De Wolf en Nuria Maria. Klaas Gubbels viert zijn 85ste verjaardag en zal bij Livingstone Gallery komen signeren.Aan het begin van de beurs staan drie Limburgse collecties (DSM, Provincie Limburg en Zuyderland) en is er een mooie entree. ATH Exhibition is wederom te vinden op de hoofdbeursvloer. De tentoonstelling is van en gemaakt door de galeriehouders en staat in het teken van ‘vrouw in de kunst’.

 

Boilerplate

Meer informatie over Art The Hague

Adres : Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag

Facebook : https://www.facebook.com/artthehague

Instagram : https://www.instagram.com/artthehague/

Website : www.artthehague.nl

 

Openingstijden

Wo 2 oktober : 18.00 - 22.00 uur (preview 16.00 -18.00 uur)

Do 3 oktober : 14.00 - 21.00 uur

Vr 4 oktober : 14.00 - 21.00 uur

Za 5 oktober : 11.00 - 20.00 uur (vervolg Museumnacht)

Zo 6 oktober : 11.00 - 18.00 uur