Rotterdam,
08
april
2019
|
14:23
Europe/Amsterdam

Arte & Zayne opent eerste blend store in hartje Amsterdam

Winkel aan Het Singel wordt dé plek om thee te ruiken, proeven en ervaren

Op woensdag 17 april opent het Nederlandse theemerk Arte & Zayne haar eerste blend store in het hart van Amsterdam. In een historisch hoekpand aan Het Singel 412 kun je vierentwintig bijzondere thee blends van over de hele wereld proeven, ruiken en beleven.

Bijzondere ervaring
Thee drinken is niet alleen het welbekende zakje gedoopt in heet water, lekker voor op de bank. Theeën vertellen een bijzonder verhaal. Over exotische landen, waar theebladeren met de hand op de mooiste velden worden geplukt. Een delicaat proces dat liefde en toewijding vereist, waarbij de plukker de kwaliteit van de thee grotendeels bepaalt. Van het zetten van verfijnde, losse thee kun je een bijzondere ceremonie maken. Want elke soort heeft haar eigen bereidingswijze, waarbij de smaak wordt bepaald door toevoeging van verfijnde ingrediënten. De meest eenvoudige thee blend van Arte & Zayne bestaat al uit vijf bestanddelen, zoals gedroogde bloemen, roze peper, tropisch fruit, citroengras en kardemom. Al deze en andere ingrediënten komen samen in verschillende samenstellingen (zes groene-, zes witte-, zes zwarte- en zes kruiden- en bloementheeën). De losse theebladeren en gedroogde, kleurrijke ingrediënten prikkelen alle zintuigen en maken de theeën van Arte & Zayne een lust voor het oog.

Eerste blend store
In de blend store van Arte & Zayne kun je zes dagen per week gratis thee proeven, ruiken en zien, gecombineerd met een bijbehorende versnapering. Want samen met thee krijgen de meest uiteenlopende gerechten een bijzondere verdieping. De thee wordt uit één van de vierentwintig vaten geschept en zorgvuldig gewogen, waarna je zelf de kwaliteit van de verschillende blends kunt ervaren. Daarnaast kan Arte & Zayne je alles over food pairing vertellen.

De vierentwintig theesmaken zijn verkrijgbaar in klassieke en stoere blikken van roestvrijstaal, verpakt in een chique zwarte doos. Ook het unieke Arte & Zayne-servies is binnenkort verkrijgbaar in de winkel. Om cadeau te doen aan jezelf of iemand anders.

Over Arte & Zayne
'Het begint allemaal met een piepklein zaadje dat langzaam groeit tot het een prachtige theeplant is.' Zo omschrijft Arte & Zayne het ontstaan van hun bijzondere theeën. En zo gaat het ook met een goed idee. Het idee om smaakvolle thee blends met de mooiste theebladeren en biologische ingrediënten van over de hele wereld samen te brengen, vanuit hartje Amsterdam. De losse theebladeren komen uit exotische landen als India, China en Japan en worden vermengd met krachtige kruiden en heerlijk fruit van over de hele wereld.

De naam Arte & Zayne verwijst naar het woord ‘artisanaal’, dat ambachtelijk betekent. Tevens ontdekte Arrad Eshel, eigenaar en bedenker van Arte & Zayne, dat 'Zayne' zowel in het Hebreeuws als in het Arabisch een positieve betekenis heeft en staat voor 'geluk en schoonheid'. Zo vind je in de theeën van Arte & Zayne de kunst van het plukken en het geluk van het drinken.

Overige informatie over Arte & Zayne
Opening: woensdag 17 april 2019
Adres: Singel 412, 1016 AK Amsterdam
Telefoon: 06 - 14 750 305
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 12.00 - 20.00 uur, zondag 12.00 - 18.00 uur
Website: www.artezayne.com
Facebook: www.facebook.com/artezayne
Instagram: www.instagram.com/artezayne