Rotterdam,
07
september
2021
|
10:28
Europe/Amsterdam

Solo expositie Unisono van kunstfotograaf Richard Westerhuis te zien bij Arwe Gallery

Arwe Gallery in Gouda presenteert een overzicht van Westerhuis’ meest iconische werken

Samenvatting

Unisono dient als reflectie van alle artistieke hoogtepunten van kunstfotograaf Richard Westerhuis van de afgelopen jaren, en is te zien van 11 september 2021 t/m 2 oktober 2021 bij Arwe Gallery in hartje Gouda. Series als ‘Rubber Identity’, ‘Powerful Fragility’ en ‘Back Buttocks Stool’ hebben bijgedragen aan de onomstotelijke waardering van Richard als kunstenaar bij wie het lichaam de basis vormt van zijn artistieke inspiratie. Westerhuis’ fotoseries zijn nationaal en internationaal tentoongesteld en vielen meermaals in de prijzen. Zo is zijn werk in september te zien bij UNSEEN Photo fair Amsterdam en het prestigieuze Photo Basel.

Fascinatie voor het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam vormt de basis in het werk van fotograaf Richard Westerhuis. In zijn fotografie zoomt hij in op bijzondere details, laat zijn modellen onnatuurlijke poses aannemen, en verhult soms hun identiteit. Zijn portretten tonen de uitzonderlijke staat van zijn die de geportretteerden hebben: veelal hele gewone mensen, die hij uit hun comfortzone haalt, zodat ze hun masker laten vallen en kunnen tonen wie ze in werkelijkheid zijn. De foto’s van Westerhuis wijken daardoor sterk af van de standaardbeelden die we overal om ons heen zien. Want wie zijn wij eigenlijk, als naam, beroep, status en achtergrond wegvallen?

 

Over Arwe Gallery

Arwe Gallery is een galerie voor hedendaagse kunst, uniek in zijn soort voor Goudse begrippen. Arwe Gallery toont de ontwikkelingen van zowel gevorderde als beginnende kunstenaars in regelmatig wisselende exposities. De galerie heeft als missie Gouda op de (inter)nationale kunstkaart te zetten als het aankomt op hedendaagse kunst met een focus op fotografie, video en geluid.

 

Over Richard Westerhuis

Richard Westerhuis (1965) is een kunstfotograaf, kunstverzamelaar en ondernemer. Als kunstfotograaf produceert hij conceptuele portretten, in beperkte oplage.

Op zijn veertiende begon Westerhuis met fotograferen. De donkere kamer van zijn vader vond hij fascinerend. Westerhuis maakte foto's van momenten die hem opvielen, zoals voeten op een trap. Later begon hij mensen te portretteren. Het analoog fotograferen bracht een element van verrassing met zich mee. Wat een fantastische foto leek, kon in de donkere kamer heel anders uitpakken. Toch richtte Westerhuis zich 22 jaar lang op het ondernemerschap. Fotograferen verdween in deze jaren naar de achtergrond, maar zijn liefde voor kunst niet. Vanaf zijn 21ste begon Westerhuis met het verzamelen van hedendaagse kunst. Een burn-out in 2014 zorgde ervoor dat Westerhuis een pas op de plaats moest maken. Hij realiseerde zich dat zijn hart bij de fotografie lag en besloot opnieuw de camera op te pakken. Het fotograferen was voor hem een middel om tot zijn gevoel te komen.

Sindsdien legt Westerhuis zich toe op zijn kunst. En op ook dit gebied behaalde hij al grote successen: zijn fotoseries zijn nationaal en internationaal tentoongesteld en vielen meermaals in de prijzen.

In 2021 verschijnt het boek 'Richard Westerhuis - Unfolding Ambiguity', waarin zijn kunstenaarschap en verschillende fotoseries centraal staan en in context van de kunstgeschiedenis geplaatst worden.

Boilerplate

Meer informatie over Unisono

Adres: Jeruzalemstraat 4, 2801 JE Gouda

Te zien: van 11 september 2021 t/m 2 oktober 2021, donderdag t/m zaterdag van 12u-17u

Telefoon: +31 (0) 643 11 65 91

Website: https://arwe.gallery/nl/

E-mail: EDWIN@ARWE.ART

Facebook: https://www.facebook.com/arwe.gallery

Instagram: https://www.instagram.com/arwe.gallery/