Rotterdam,
27
september
2023
|
15:03
Europe/Amsterdam

Bar Dancing Multipla komt met unieke diner ervaring in Schinkel District

Waar een etentje zomaar ineens uit kan monden in een spontaan feestje

Samenvatting

Wie denkt aan de iconische Fiat Multipla, denkt aan een praktische en eenvoudige auto met een ietwat humoristisch uiterlijk. De Italiaanse auto staat voor eenvoud, plezier en innovatie. Precies datgeen wat het nieuwe food concept Bar Dancing Multipla wil belichamen. Met het iconische vervoersmiddel als inspiratie rekenen zij af met de wereld van haute cuisine en torenhoge prijzen in de horeca. In plaats daarvan ligt de focus hier op plezier, ambiance en functionaliteit, zowel in de Italiaanse menukaart als in de locatie. Vanaf 29 september opent het concept haar deuren voor een diner met écht goed eten en een avond waarbij de muziek het tafelen naadloos laat overgaan in dansen tot je erbij neervalt. 

Een ode aan lelijkheid en lofzang aan plezier

Function over form and fun over fancy, de pay-off van Bar Dancing Multipla dekt de lading. Geen statige diners, maar juist eindeloos plezier in een speelse setting. Précies wat past bij het karakter van het concept. Zo laat eigenaar Joost Aartsen weten: “Bar Dancing Multipla is een dans-restaurant met Italiaanse prijzen. Geïnspireerd op de designfilosofie van de meest iconische Italiaanse auto. Een ode aan lelijkheid en een lofzang aan plezier." Met plezier als absoluut einddoel past de bar perfect in het levendige Schinkel District. De plek die bruist van creativiteit en bedrijvigheid. Het rauwe pand - voorheen in gebruik door Club Atelier en in het verleden als autogarage – dat midden in de bruisende wijk staat, is omgetoverd tot een levendig all-day restaurant.

Italiaanse cuisine met een verrassing toe

Hier kan iedereen terecht: van millenials en gen-z’ers tot lokale ondernemers, maar ook mensen van ver buiten het Schinkelkwartier. Bar Dancing Multipla biedt de ideale plek om van ’s ochtends tot in de late uurtjes aan te schuiven. Of dat nu is voor een borrel met vrienden, een zakenlunch of uitgebreid diner: het restaurant biedt een gastvrije ambiance voor iedere gelegenheid. De combinatie van robuuste, industriële materialen en een warme, gastvrije sfeer geven Bar Dancing Multipla een uitstraling die bij vrijwel iedereen in de smaak valt. Het is een plek waar gasten zich keer op keer kunnen laten verrassen. “Hiermee geeft het concept de buurt een flinke boost” aldus eigenaar Nicky Smit. “Maak je klaar om elk weekend terug te willen komen om telkens weer verrast te worden!

Over Bar Dancing Mulitpla

Bar Dancing Multipla is onderdeel van horecagroep Tosti Horeca, bekend van Sissi’s Expo-Resto, Huis van Iemand Anders en Bar Piquette. Tosti Horeca streeft ernaar om met unieke concepten (pop-ups of vaste locaties) Amsterdam een creatieve kijk op horeca te geven. Tosti Horeca wordt gerund door Joost Aartsen en Nicky Smit. Hun doel met Bar Dancing Multipla is de gevestigde orde te doorbreken en horecabezoekers te verrassen met een uniek diner concept. Waar ieder etentje zomaar ineens uit kan monden in een spontaan feest.

Over Schinkel District

Schinkel District is een bruisende wijk in Amsterdam. Het gebied biedt een unieke combinatie van architectuur, levendigheid en de natuurlijke elementen van het water waarop het is gelegen. Ook is er in de uitstraling van de wijk een eigentijdse mix ontstaan van industrieel erfgoed en modern ondernemerschap. Daarmee biedt het een hippe ontmoetingsplek waar makers en ondernemers, zoals fotografen, kunstenaars, architecten, designers, marketeers en tech professionals wonen en werken.

Het wereldwijde vastgoedbedrijf Jamestown bezit meer dan 26.000 vierkante meter ruimte in het Schinkel District. De eigendommen van het bedrijf in de wijk omvatten Helicopterstraat 28, de locatie van Stean's Beans, en de historische A-Factorij (voormalige fietsenfabriek).

Over Jamestown

Jamestown is een wereldwijd, op design gericht vastgoedbeleggings- en managementbedrijf. Al 40 jaar lang hebben ze de missie om inspirerende plaatsen te creëren. Sinds de oprichting in 1983 heeft Jamestown transacties afgerond met een totale waarde van ongeveer $40 miljard. Per 31 december 2023 heeft Jamestown activa onder beheer ter waarde van $12,5 miljard en een portfolio dat belangrijke markten in de VS, Latijns-Amerika en Europa beslaat.

Jamestown heeft meer dan 500 medewerkers wereldwijd in dienst, met het hoofdkantoor in Atlanta en Keulen, en kantoren in Amsterdam, Bogotá, Boston, Londen, Los Angeles, Madrid, New York, San Francisco en Washington, D.C. Huidige en voorgaande projecten omvatten One Times Square en Chelsea Market in New York, Industry City in Brooklyn, Ponce City Market in Atlanta, Ghirardelli Square in San Francisco, de Innovation and Design Buildings in Boston en Lissabon, en Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Voor meer informatie, bekijk www.jamestownlp.com.

Boilerplate

Meer informatie over Bar Dancing Multipla

Adres:                                      Valschermkade 16, 1059CD Amsterdam
Instagram:                             https://www.instagram.com/multipla.amsterdam
Website:                                 http://multipla.amsterdam/

Openingstijden (vanaf 29 september):
Maandag - Woensdag: 11:00 - 17:00 
Donderdag: 11:00 - 01:00
Vrijdag: 11:00 - 03:00
Zaterdag: 17:00 - 03:00