Rotterdam,
11
oktober
2022
|
15:40
Europe/Amsterdam

Beleef de feestelijke winteredities van de Maaltuin op vorstelijke locaties

Een onvergetelijke horeca-ervaring tijdens de wintermaanden

Samenvatting

Van kastelen en paleizen tot musea en zelfs een vliegbasis: reizend restaurant De Maaltuin verrast bezoekers iedere keer met een unieke, culinaire beleving. Ervaar dit najaar een spetterende avond uit tijdens een bezoek aan de winteredities van De Maaltuin. Van november tot en met januari strijkt zij neer op de vorstelijke locaties Paleis Soestdijk en het Muiderslot. Duik in de rijke geschiedenis van deze bijzondere plekken en ontdek hun onvertelde verhalen. Onder het genot van een heerlijk 5-gangen diner en bijpassende wijnen ervaren haar bezoekers hoe verhalen tot leven komen in een prachtige wandeling, live muziek, kunst en andere creatieve uitingen.

Dineren in het Koninklijke koetshuis op Paleis Soestdijk
Op Paleis Soestdijk dineren bezoekers tijdens deze editie van de Maaltuin op vorstelijke wijze in het koetshuis. Koninklijke elementen zoals de rode loper die gebruikt werd tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en de naambordjes van de Koninklijke paarden, maken het extra speciaal om hier een avond door te brengen. De stallen en het koetshuis zijn onderdeel van de Parade. Dit deel van Paleis Soestdijk was vroeger zelfvoorzienend. Met die inspiratie is de chefkok aan de gang gegaan om een uniek menu te ontwerpen. De hoofdingrediënten komen van Nederlandse bodem en er wordt gekookt met seizoensproducten, waaronder vergeten groenten.

Ervaar het Muiderslot in de winter
Deze winter transformeert het Muiderslot in een echt winterkasteel. Tijdens de edities van De Maaltuin ervaren bezoekers de binnenplaats, ridderzaal, kas en taveerne van het kasteel. Op verschillende plekken vol historie worden heerlijke gerechten geserveerd. Net zoals bij Paleis Soestdijk, is het menu geïnspireerd op de locatie en het seizoen. Dompel je onder in de verhalen van het Muiderslot en ontdek hoe het kasteel zich in het verleden voorbereidde op de winter en tegelijkertijd voor warmte en gezelligheid zorgde met bijvoorbeeld dans, toneel, gedichten en grootse feesten.

Over De Maaltuin
De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en live muziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. De Maaltuin heeft eerder plaatsgevonden op onder andere Paleis Soestdijk, het Muiderslot, Vliegbasis Soesterberg, Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Meer informatie over De Maaltuin
Paleis Soestdijk: 3 november – 23 december 2022
Prijs: € 98,95 per ticket
Een editie rondom de Koninklijke stallen en het koetshuis van Paleis Soestdijk.

Muiderslot: 8 december 2022 – 22 januari 2023
Prijs: € 98,95 per ticket
Een carrousel editie waarbij gerechten op verschillende plekken op en rond het Muiderslot worden geserveerd.

Tijden: Van 18:00 tot +/- 22:00
Website: www.demaaltuin.nl
Facebook: De Maaltuin
Instagram: De Maaltuin