Rotterdam,
13
juni
2023
|
22:30
Europe/Amsterdam

Bilderberg Parkhotel en MissPublicity overhandigen bijzonder haringvaatje aan Hester Avis van Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam

Haringvaatje 2023 tijdens Haringparty beschilderd door kunstenaar Noël Deelen

Samenvatting

Dinsdag 13 juni werd in de tuin van Bilderberg Parkhotel voor de zevende keer een kunstzinnig beschilderd haringvaatje uitgereikt aan een Rotterdammer die veel voor de stad betekent. Dit jaar kreeg Hester Avis, zakelijk directeur van Trompenburg Tuinen & Arboretum, het eerste vaatje in handen. Zij zet zich al jaren vol overgave in voor hét groene museum van Rotterdam. Op de Haringparty, georganiseerd door het Bilderberg Parkhotel en PR bureau MissPublicity, werd het vaatje traditiegetrouw ‘live’ beschilderd en omgetoverd tot kunstobject. Dat gebeurde dit jaar door multidisciplinair kunstenaar Noël Deelen.

“De beste”Haring geproefd tijdens dé Haringparty van Rotterdam

Op dinsdag 13 juni vond in de prachtige binnentuin van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam traditiegetrouw de drukbezochte Haringparty plaats. Tijdens dit feestelijke evenement wordt niet alleen de haring in allerlei variaties geproefd, jaarlijks wordt er ook een haringvaatje live beschilderd en uitgereikt aan een persoon die veel voor de stad betekent. Kunstenaar Noël Deelen nam het eerste haringvaatje onder handen. Het onstane kunstobject werd vervolgens uitgereikt aan Hester Avis, zakelijk directeur van Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Hiermee wordt de traditie voortgezet om de jaarlijkse Haringparty meer kleur te geven en aandacht te vestigen op Rotterdammers die veel voor de stad betekenen. De overhandiging vond plaats ten overstaan van een mooi gezelschap, bestaande uit zakenrelaties en gasten uit de culturele en creatieve sector. De geslaagde en zonnige Haringparty werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door partners Koninklijke Schmidt Zeevis en Audi Centrum Rotterdam. Directeur van Bilderberg Parkhotel Rotterdam, Erik de Wit en Clarissa Slingerland, directeur MissPublicity, reikten het vaatje uit aan Hester.

Hester Avis van Trompenburg Tuinen & Arboretum

De organisatie van de Haringparty heeft voor de uitreiking van het eerste vaatje dit jaar gekozen voor Hester Avis. Ze zet zich als zakelijk directeur al jarenlang met hart en ziel in voor het groenste museum van Rotterdam: Trompenburg Tuinen & Arboretum. Een prachtige groene en rustige oase in de wijk Kralingen met een enorme collectie aan bomen, struiken, planten, bloemen en knollen. Het is bovendien een Rotterdams Monument, geregistreed museum en van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. De toewijding aan het museum van Hester is bij de organisatie van de Haringparty niet onopgemerkt gebleven.

Vaatje beschilderd door kunstenaar Noël Deelen

Dit jaar werd het vaatje beschilderd door kunstenaar Noël Deelen. Noël (1984) omschrijft zichzelf als multidisciplinair. Hij zet spelenderwijs materialen naar zijn hand in de buitenruimte, audiovisueel en op doek. Het zoeken naar geschikte materialen en passende kleuren maken een belangrijk onderdeel uit van zijn werk. De combinatie van deze zoektocht, zijn workflow, beweging en energie brengen de kunstwerken uiteindelijk tot stand. Noël gebruikt onze kinderlijke fantasie en magie als startpunt, de visuele beelden die ontstaan zonder ervaringen en ingesleten denkbeelden, weg van de realiteit. Dat helpt om situaties vanuit een ander perspectief te bekijken en stimuleert ons probleemoplossend vermogen, aldus de kunstenaar.