Rotterdam,
14
juni
2018
|
12:43
Europe/Amsterdam

Bilderberg Parkhotel Rotterdam en MissPublicity kijken terug op geslaagde, kunstzinnige haringparty

Muziekproducent en dj Jochem Paap ontvangt felbegeerd eerste vaatje

Samenvatting

Het is al decennia een echt Rotterdamse traditie: in de prachtige binnentuin van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam vindt jaarlijks een grootse en druk bezochte haringparty plaats. Gisteravond, op woensdag 13 juni werd tijdens deze happening het eerste vaatje live beschilderd en uitgereikt aan Jochem Paap, oftewel Speedy J. De Rotterdamse dj en muziekproducent ontving het felbegeerde kunstwerk voor zijn verdiensten als vernieuwend artiest en zijn bijdrage aan de (inter)nationale bekendheid van Rotterdam. De prijs kwam voor Jochem Paap als een grote verrassing.

In de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel reikte Erik de Wit, directeur Bilderberg Parkhotel Rotterdam en Clarissa Slingerland, directeur MissPublicity én Zakenvrouw Rotterdam 2017, het beschilderde haringvaatje uit aan de wereldberoemde artiest. Zij zetten daarmee de traditie voort om de jaarlijkse haringparty meer kleur te geven en aandacht te vestigen op Rotterdammers die veel voor de stad betekenen. Naast een groot aantal zakenrelaties waren ook Rotterdamse iconen als partygoeroe Ted Langenbach, schrijver Jules Deelder en ontwerpster Margreet Olsthoorn op de feestelijke party aanwezig.

Kunstzinnig vaatje
Tijdens de drukbezochte haringparty werd de allereerste Nieuwe Haring geproefd. Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**) en Richard de Vries (Chefkok The Park) wisten de gasten daarnaast te verassen met diverse bereidingen van haring. De geslaagde en gezellige haringparty werd voor de tweede keer op rij mede mogelijk gemaakt door Schmidt Zeevis.

Het haringvaatje werd dit jaar live beschilderd door kunstenaarscollectief AAAFRESH123, bestaande uit Hans Kleinjan, Roderik Faasen (RoFa), en Maikel Kleinjan. Het werk van deze drie kunstenaars komt vaak gezamenlijk tot stand en is te zien in diverse galeries en op verschillende exposities in Europa. Aan de Zaagmolenkade in het hippe Rotterdam-Noord heeft AAAFRESH123 een eigen galerie. “Kunst is met de ligging van het Bilderberg Parkhotel, te midden in het museumkwartier van Rotterdam, een belangrijke pijler voor ons. Juist daarom vinden wij het zo leuk dat we vandaag dit bekende Rotterdamse kunstenaarscollectief in huis hebben, en zij live het vaatje hebben getransformeerd tot een prachtig kunstwerk”. Aldus Erik de Wit, directeur Bilderberg Parkhotel Rotterdam.

Kunst is met de ligging van het Bilderberg Parkhotel, te midden in het museumkwartier van Rotterdam, een belangrijke pijler voor ons. Juist daarom vinden wij het zo leuk dat we vandaag dit bekende Rotterdamse kunstenaarscollectief in huis hebben, en zij live het vaatje hebben getransformeerd tot een prachtig kunstwerk.
Erik de Wit, directeur Bilderberg Parkhotel Rotterdam

Speedy J
Jochem Paap kreeg het kunstwerk onder andere voor zijn grote invloed op de Nederlandse en internationale muziekindustrie. Clarissa Slingerland: ‘Jochem Paap heeft veel voor de stad betekend en weet door zijn muziek, die tot ver over de landsgrenzen reikt, Rotterdam in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen. Jochem houdt onze stad bruisend en blijft zich als producent en artiest telkens vernieuwen. Met zijn onlangs geopende creative space in het Baankwartier haalt hij grote, internationale namen naar Rotterdam en geeft hij talent een kans zich muzikaal te ontwikkelen.’

Onder de naam Speedy J kreeg Jochem Paap in de jaren negentig internationale bekendheid met de hits ‘Pullover’ en ‘Something For Your Mind’. Al meer dan twintig jaar toert hij als dj over de hele wereld om op te treden bij grote festivals. ‘Pullover’ werd in 2014 door journalist Mark van Bergen uitgeroepen tot belangrijkste Nederlandse dancenummer. Twee jaar later won hij als eerste dj de Emmy Ameling Prijs, uitgereikt aan creatief talent dat op muziekgebied een belangrijke bijdrage levert aan het Rijnmondgebied. Naast een bevlogen dj is Jochem Paap producent en sound designer en maakt hij onder anderen muziek voor films en commercials. Zijn eigen platform, evenementenorganisatie en platenlabel Electric Deluxe bestaat dit jaar tevens 10 jaar.

Jochem Paap heeft veel voor de stad betekend en weet door zijn muziek, die tot ver over de landsgrenzen reikt, Rotterdam in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen. Jochem houdt onze stad bruisend en blijft zich als producent en artiest telkens vernieuwen. Met zijn onlangs geopende creative space in het Baankwartier haalt hij grote, internationale namen naar Rotterdam en geeft hij talent een kans zich muzikaal te ontwikkelen.
Clarissa Slingerland, eigenaresse MissPublicity
Boilerplate

Informatie Haringparty 2018
Locatie : binnentuin Bilderberg Parkhotel
Adres : Westersingel 70, Rotterdam
Datum : woensdag 13 juni 2018
​Tijd : 16.00 – 19.00 uur

Persinformatie
Voor meer informatie over de Haringparty kunt u contact opnemen met Joy van ’t Veer via joy@misspublicity.nl of bel 010 2140593 of 06 31566759. Voor het persbericht of beelden van vorige edities kunt u een kijkje nemen in de online pressroom via onze website: 
https://pressroom.misspublicity.nl/bilderberg-parkhotel/