Rotterdam ,
15
juni
2017
|
12:22
Europe/Amsterdam

Het Bilderberg Parkhotel Rotterdam en MissPublicity reikten haringvaatje uit

Het door de Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit beschilderde haringvaatje werd uitgereikt aan de veelbelovende Rotterdamse schrijfster Julie van Mol die debuut maakt met het boek Sterker door strijd.

Samenvatting

Tijdens de jaarlijkse haringparty van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam werd gisteravond om 18.30 uur het eerste haringvaatje uitgereikt aan een Rotterdams talent. Voor het eerst werd de befaamde haringparty georganiseerd samen met het bekende Rotterdamse PR-bureau MissPublicity. Samen slaan zij een nieuwe weg in, want waar het haringvaatje normaal gesproken onder de hamer gaat, werd het dit jaar weggegeven. Maar niet voordat de bekende Rotterdamse schilder Iwan Smit, wiens werk onder meer sierde in het Boijmans van Beuningen museum, het vat van zijn abstracte kleurrijke penseelstreken had voorzien. De Rotterdamse schrijfster Julie van Mol had de eer dit allereerste beschilderde haringvat, dat symbool staat voor inspiratie, passie en talent, in ontvangst te nemen. Niemand minder dan Erik de Wit, directeur Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en Clarissa Slingerland, directeur MissPublicity én Zakenvrouw Rotterdam 2017, reikten het vaatje aan Van Mol uit. Hiermee wilden De Wit en Slingerland met deze nieuwe traditie de jaarlijkse haringparty meer kleur geven.

Beschilderd haringvat
Van een saai houten vaatje naar een prachtig kunstwerk. De in zowel binnen- als buitenland geroemde Rotterdamse schilder Iwan Smit heeft gistermiddag in de prachtige binnentuin van het Bilderberg Parkhotel het eerste haringvaatje live beschilderd. Tussen 16.30 en 18.30 uur werd het vat onder zijn creatieve handen omgetoverd tot een abstract kunstwerk. Wie dit allereerste unieke item in ontvangst mocht nemen was de Rotterdamse schrijfster Julie van Mol. Zij debuteert met het boek Sterker Door Strijd, een psychologische roman met Rotterdam als toneel, boordevol geschiedenisfeitjes en weetjes dat sinds april in de boekhandels ligt.

Uitreiking
Beter weer kon het gezelschap bijna niet treffen tijdens deze jaarlijkse haringparty die dit jaar een extra kleurrijk en feestelijk tintje kreeg. De uitreiking van het beschilderde vat beloofde een feestelijke aangelegenheid te worden buiten in de tuin van het Bildenberg Parkhotel. De overhandiging vond plaats ten overstaande van zakenrelaties van beide Rotterdamse iconen.

Boilerplate

Overige informatie haringparty Bilderberg Parkhotel
Adres : Bilderberg Parkhotel, Westersingel 70 te Rotterdam
Tijd : 16.30 – 18.30 uur