Doetinchem,
25
maart
2024
|
10:28
Europe/Amsterdam

Bistro vibes, heerlijk eten en borrelen bij het vernieuwde JANS’ Food & Wijnbar in Arnhem

Hotspot in de binnenstad krijgt nieuwe eigenaren

Samenvatting

JANS’ Food & Wijnbar is een uniek restaurant in de binnenstad van Arnhem. Van de eigentijdse inrichting tot de locatie, aansluitend aan Musis & Stadstheater. Voor veel inwoners van de stad is het al jarenlang een favoriete plek voor een kop koffie, lunch, borrel en diner. De totaalbeleving van de sfeer, oprechte persoonlijke aandacht en de kwaliteit van eten en drinken staan bij JANS’ Food & Wijnbar centraal. Vanaf maart krijgt het restaurant nieuwe eigenaren en tegelijkertijd worden nieuwe concepten geïntroduceerd, zoals een nieuw menu, gezellige zondagen met muziek en er komt een toffe wijnbar. Bij JANS’ Food & Wijnbar ervaar je op elk moment van de dag hoe bijzonder Arnhem en de ‘Ernemse’ gastvrijheid zijn. 

Een interieur om je vingers bij af te likken 

De inrichting van JANS’ Food & Wijnbar verdient een speciale vermelding. Hier voelt iedere gast zich al snel thuis. Het doet denken aan een moderne chique bistro, met warme kleuren en velours bekleding, een prachtige zwart-witte mozaïekvloer en aandacht voor details. Jong en oud weten het restaurant te vinden voor een kop koffie, een lunch, uitgebreide borrel of diner. Zzp’ers klappen graag hun laptop open aan één van de tafeltjes of de grote stamtafel en bezoekers aan Musis & Stadstheater schuiven regelmatig aan voor of na een voorstelling. Die mix aan gasten zorgt voor een unieke sfeer, zowel binnen als buiten. Het terras van JANS’ Food & Wijnbar stroomt al snel vol bij de eerste zonnestraal. Later dit jaar opent ook een gezellige wijnbar met de lekkerste wijnen. Horecakoppel Leon Dieperink en Elise de Jong neemt JANS’ Food & Wijnbar vanaf 1 maart over en worden daarbij ondersteund door de himgroep (Horeca Inspiratie Maatschappij). Ze zitten vol bruisende toekomstplannen voor het restaurant en zien met de overname van JANS’ hun droom om zelf een restaurant te exploiteren, in vervulling gaan. Leon Dieperink en Elise de Jong: “Wij spelen al jaren met de gedachte om zelf een restaurant te exploiteren en hebben veel ervaring opgedaan in diverse horecazaken. Met de himgroep (Horeca Inspiratie Maatschappij), waren wij op zoek naar een strategische locatie om uit te breiden, die goed bij het door ons gewenste profiel paste. JANS’ Food & Wijnbar is het restaurant geworden en we zitten vol nieuwe plannen en ideeën. Samen met het huidige team en chef-kok Mathijs van Milt gaan we deze ideeën uitwerken. We hebben er ontzettend veel zin in!” 

Over de himgroep 

JANS’ Food & Wijnbar maakt onderdeel uit van de himgroep. Gelderse gastvrijheid en hospitalityconcepten met een verhaal, dat is waar de himgroep (Horeca Inspiratie Maatschappij) voor staat. Het is de moedermaatschappij van verschillende boutique hotels in deze regio, waaronder The Church, Villa Ruimzicht, Villa Wanrooy en Hotel de Wereld. Daarnaast heeft de himgroep ook diverse foodconcepten in portfolio waaronder LEV (Bib gourmand) en Restaurant Lokaal (Groene Michelinster). Drie van de restaurants van de himgroep staan in de Lekker 500 en vier hebben een Gault&Millau vermelding.

Boilerplate

Meer informatie over 

JANS’ Food & Wijnbar 

Adres: Velperbuitensingel 25, 6828 CV, Arnhem 

Telefoon: 026-3030438 

Website: https://jans-arnhem.nl/ 

Facebook: https://www.facebook.com/JANSarnhem/ 

Instagram: https://www.instagram.com/jansarnhem/