Rotterdam,
24
april
2023
|
16:06
Europe/Amsterdam

Bjorn Massop van Restaurant Lokaal prolongeert Groene Michelinster

Duurzame drive blijft niet onopgemerkt

Samenvatting

De Groene Michelinster wordt jaarlijks uitgereikt aan restaurants en chefs die zich in hun dagelijkse praktijk actief bezighouden met duurzaamheid. Chef Bjorn Massop van Restaurant Lokaal in Doetinchem mocht de prestigieuze onderscheiding vandaag voor derde keer op zijn naam zetten. Zijn motto: “Waarom zou je producten laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen?”, voert hij al jarenlang door bij Restaurant Lokaal. De hedendaagse gerechten op de kaart krijgen een Achterhoekse twist en respect voor de seizoenen en duurzaamheid staan bij Bjorn hoog in het vaandel. Zijn werkwijze en overtuigingen zijn wederom niet onopgemerkt gebleven bij Michelin.

Respect voor de seizoenen

De Groene Michelinster wordt sinds 2021 in Nederland uitgereikt. Het is een bijzondere bekroning voor restaurants en chefs die ethisch en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Bij Restaurant Lokaal, gevestigd in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, wordt nauw samengewerkt met de agrifood-sector in de regio. De bij voorkeur lokaal ingekochte producten worden in zijn geheel gebruikt, inclusief de zogenaamde ‘reststroom’. Koken met het seizoen zit bij Bjorn en zijn team in het DNA. “We gebruiken wat de regeneratieve tuin ons te bieden heeft”, licht de chef toe. “We hebben een efficiënte korte keten opgezet waar we elkaar eerlijke prijzen betalen en helpen bij de uitdagingen”.

Groene Michelin Ster-arrangement

Het respect voor de seizoenen en duurzaam inkopen en koken brengt de chef over op het team van Lokaal. Ze noemen het zelf een ‘boer tot bord-ervaring’. De visie van Bjorn Massop is voor het derde achtereenvolgende jaar niet onopgemerkt gebleven bij Michelin. Door het restaurant is in samenwerking met Villa Hotel Ruimzicht een speciaal ‘Groene Michelin ster’-arrangement samengesteld. Dit arrangement bestaat uit een overnachting bij Villa Ruimzicht en het uitgebreid proeven van de regionale smaken bij Restaurant Lokaal.

Over Villa Hotel Ruimzicht en Restaurant Lokaal

Villa Ruimzicht in hartje Doetinchem is een bijzonder staycationadres voor een tripje binnen de grenzen. De karakteristieke villa ademt romantiek en wordt omringd door een prachtig park met eeuwenoude bomen. In het monumentale pand in de Achterhoek bevinden zich 42 kamers, waarin de sfeer van het historische gebouw is gecombineerd met een eigentijds design. Genieten van een ‘boer-tot-bord-ervaring’ doe je bij Restaurant Lokaal, waar chef-kok Bjorn Massop culinaire hoogstandjes combineert met prachtige en verantwoorde streekproducten. De chef gelooft heilig in korte ketens, respect voor de seizoenen én duurzaamheid. In maart 2021 werd hij voor het eerst bekroond met een Groene Michelinster voor duurzame gastronomie.

Boilerplate

Meer informatie over Villa Hotel Ruimzicht en Restaurant Lokaal

Website:                     https://www.hotelvillaruimzicht.nl/
Facebook:                  https://www.facebook.com/villaruimzicht
Instagram:                  https://www.instagram.com/hotelvillaruimzicht/
Adres:                         Ruimzichtlaan 150, 7001 KG Doetinchem
Telefoon:                    0314 320 680