Rotterdam,
29
maart
2019
|
11:07
Europe/Amsterdam

Bonduelle Foodservice introduceert Pépites: een plantaardig en inspirerend product voor vegetarische gerechten

Peulvruchten en groenten in nieuwe vorm helpen professionele chefs eindeloos te variëren

Samenvatting

De toenemende vraag naar vegetarische gerechten zorgt voor een uitdaging in de professionele keuken. Met Pépites helpt Bonduelle Foodservice de chef met deze uitdaging en inspireert tot het creëren van de meest uiteenlopende vegetarische gerechten. Van voorgerecht tot dessert, van de Franse tot Aziatische keuken: met dit nieuwe, 100% plantaardige product zijn de mogelijkheden eindeloos. Want, met Pépites heb je goud in handen..

Pépites: 100 % plantaardig
Bonduelle Foodservice weet dat er een grote uitdaging ligt in de groeiende vraag naar vegetarische gerechten. Uit onderzoek is gebleken dat 27% van de horeca en 31% van de catering bij het samenstellen van het menu rekening houdt met de vraag naar gerechten zonder vlees. Maar met een geitenkaassalade of een tomatensoep ben je niet bepaald vooruitstrevend. Dus: hoe maak je plantaardige gerechten waar gasten voor terugkomen? Om je als chef te onderscheiden komt Bonduelle Foodservice met iets nieuws. Pépites, gemaakt van peulvruchten en groenten, is 100% plantaardig, glutenvrij en bovendien vegan. Een geweldige vervanger voor koolhydraten en hoog in proteïne. Een puur product dat past in de huidige plantaardige trend.

Veelzijdige structuur
Voor Pépites selecteert Bonduelle de beste peulvruchten en groenten en maalt deze tot een glutenvrije groentemeel. Met toevoeging van water ontstaat een groentedeeg, waarvan per soort verschillende vormen/korrels worden gemaakt en gedroogd. Zo krijg je groente en peulvruchten in een nieuwe structuur op het bord die veelzijdig zijn in gebruik. Pépites is gemakkelijk in de mise en place en zowel warm als koud te gebruiken.

Met Pépites maak je gemakkelijk smaakvolle en vegetarische creaties, voor gerechten met én zonder gluten. Met dit product kan elke chef eindeloos variëren. Gebruik het in een salade, springrolls, risotto, sushi of zelfs desserts. Breng Pépites op smaak met kruiden, bouillon of je eigen gemaakte vinaigrette en creëer de meest fantastische gerechten die 100% plantaardig zijn.

Green food trend
Plantaardig is een term die we de laatste jaren steeds veel vaker horen. En dat is niet zo verwonderlijk: ruim 750.000 Nederlanders noemt zich tegenwoordig vegetariër. Dat is ongeveer 4,5% van de Nederlandse bevolking (bron: Dagevos 2016). Daarnaast is de groep flexitariërs explosief aan het groeien. Deze mensen kiezen er bewust voor om minder vlees en meer plantaardig te eten. Pépites past in deze green food trend die we bij Bonduelle Foodservice zien en sluit aan bij de missie van Bonduelle: ‘To become the world reference in well-living through plant-based food’. Als volledig plant-based product is Pépites voor Bonduelle Foodservice de eerste stap in deze transformatie. Bovendien is het de eerste innovatie van Bonduelle Foodservice Benelux in het ambient-schap sinds de introductie van de conservenlijn op de Nederlandse markt in 1974.

Over Bonduelle Foodservice
Bonduelle Foodservice ondersteunt de chef die zijn gasten de beste ervaring wil bieden. De chef van nu heeft dagelijks te maken met uitdagingen in de keuken. Denk aan personele bezetting, steeds hoger wordende verwachtingen van gasten en voedselverspilling. Bonduelle Foodservice ondersteunt hen door het bieden van hoogwaardige producten die helpen beter met deze uitdagingen om te gaan. Door zelf in de professionele keuken mee te kijken en in gesprek te gaan met de chef kent Bonduelle Foodservice de behoeftes. Dit geeft inzichten die ze gebruiken om hun producten zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van de eindgebruiker. Met 160 jaar ervaring op het land is Bonduelle Foodservice een specialist in het verbouwen van plantaardige voeding. Hoge voedingswaarden en een hechte samenwerking met hun partners, de boeren op het land, staan hierbij altijd voorop. Hun missie: “Let’s make plant based food easy for chefs, indulgent for guests and available in all foodservice channels.”

Boilerplate

Overige informatie over Bonduelle
Website : www.inspiredbybonduelle.com
Facebook : www.facebook.com/BFS.Nederland
Instagram : www.instagram.com/bonduelle_foodservice_bnlux