09
mei
2019
|
16:06
Europe/Amsterdam

Maak je eigen kaas op een echte kaasboerderij in Streefkerk

Creëer je eigen kaassensatie bij Booij Kaasmakers

Samenvatting

Zuivel en melkveehouderijen zijn vaak in het nieuws. Maar hoe zit het nou echt met het welzijn van de dieren en het maken van zuivel? Om daar achter te komen stelt de familie Booij op zaterdag 18 mei hun melkveehouderij en kaasmakerij een dag lang open voor publiek. Naast rondleidingen zijn er verschillende workshops kun je aan de slag om je eigen, overheerlijke kaas te maken. De boerderij (met kippen, geiten en lammetjes!) is de hele dag geopend voor publiek.

Workshop kaas maken
In de kaasmakerij van Booij kun je leuke workshops volgen, zoals 'Maak je eigen Goudse kilokaas'. Hierbij maak je samen van begin tot eind een heerlijk product. Na afloop kun je jouw kaasje in pekel mee naar huis nemen of na twee weken ophalen op de boerderij. Iets minder Hollands (maar net zo leuk!) is de workshop 'Maak je eigen paneer'. Hierbij wordt het recept van een verse Indische kaas gegeven die je eenvoudig thuis kunt maken. Lekker in een salade, of in een vegetarische curry.

Lammetjes en Lavendelkaas
Naast workshops zijn er de hele dag gratis rondleidingen op de boerderij. Bovendien verzorgt kaasmaker Maarten Koek (Beste Fromager van Nederland 2015/2016) proeverijen met de mooiste kazen en bijpassende dranken. Proef bijvoorbeeld een bijzondere geitenkaas met lavendel, één van de nieuwste kazen voor de zomer. Kinderen kunnen een workshop 'Boter maken' volgen, in een grote zandhoop spelen en een kijkje nemen bij de kippen in de boomgaard en het is lente, dus er zijn volop lammetjes! Bezoekers kunnen tevens een ritje maken op een tractor en de huifkar naar Geitenfarm Hoeve Zomerlust om alles te leren over het houden van melkgeiten.

Over Booij Kaasmakers
Booij Kaasmakers is een familiebedrijf pur sang. Al generaties lang maakt de familie Booij kaas in de Alblasserwaard. Sinds 1976 is de boerderij gevestigd op Middenpolderweg 63 in Streefkerk en heeft vanaf 2014 een eigen winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam. De kazen van Booij zijn ook wekelijks te vinden op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein.
 

Informatie open dag Booij Kaasmakers
Datum: 18 mei 2018
Tijd: 10.00-16.00 uur
Adres: Middenpolderweg 63, 2959 LB Streefkerk
Kosten: De open dag en rondleidingen zijn gratis. Een workshop paneer en kaas maken bedragen respectievelijk € 10,- en € 15,- p.p.
Kijk voor het volledige programma op www.booijkaasmakers.nl/opendag.

Boilerplate

Overige informative Booij Kaasmakers
 

Adres: Middenpolderweg 63 2959 LB Streefkerk

Website: www.booijkaasmakers.nl

Facebook: https://www.facebook.com/Booijkaasmakers/

 

Persuitnodiging

Wil jij een rondleiding op Geitenfarm Hoeve Zomerlust en je eigen kaas maken bij Booij Kaasmakers? Langs deze weg nodigen wij je graag uit voor de open dag op zaterdag 18 mei. Op aanvraag reserveren we een plaats op de perslijst. Hiervoor kun je contact opnemen met Joy van ’t Veer via joy@misspublicity.nl.