Rotterdam,
08
augustus
2017
|
13:56
Europe/Amsterdam

Brasserie Nieuw Noord organiseert cider event

Proef de nieuwe zomerhit van dit moment: Rotterdamse RAM Cider

Cider een typisch vrouwendrankje? Brasserie Nieuw Noord weet wel beter. Sinds kort heeft de brasserie van Rose en haar vader Aryan Tieleman RAM Cider op de kaart staan. Cider is dé zomerhit van 2017. En niet alleen onder vrouwen, maar ook onder mannen. Zeker de Rotterdamse versie die droger en bruisender is dan je wellicht gewend bent van een cider. Hoe dat smaakt, kun je komen proeven tijdens het RAM Cider event op zondagmiddag 20 augustus tussen 15.00 en 18.00 uur bij Brasserie Nieuw Noord aan de Bergweg 80 in Rotterdam Noord.

Jeu de Boules
Al het goede lijkt uit het wijze Noorden te komen. Niet alleen de bekroonde biertjes van buurman Bierbrouwerij Noordt. Rotterdam-Noord heeft ook haar eigen cider, RAM Cider. Brasserie Nieuw Noord wil graag iedereen kennis laten maken met deze alcoholische versnapering die met de dag populairder wordt. De verse geesten achter dit drankje, Thomas Luberti, Arjan de Hoon, Corné van Drogenbroek en Maarten Baldee serveren hun zelfgemaakte cider vanuit een kekke barhanger op het grasveldje naast de brasserie. Maar drink niet teveel, want er moet nog een balletje worden geworpen. Want het typische Franse spel Jeu de Boules wordt ook uitgerold op het kaveltje naast de brasserie (bij slecht weer wordt er binnen gesjoeld). Geniet tijdens het spel van een flesje RAM Cider en heerlijke bijbehorende kleine hapjes, zoals een stukje portobello met geitenkaascrème die Brasserie Nieuw Noord uitserveert.

Droog en bruisend
Cider typisch Frans? De vier studievrienden bewijzen dat dit drankje ook in de Maasstad vervaardigd kan worden met als resultaat een stevige appelcider van Nederlandse appels. Niet zoet, maar droog. De 100 procent natuurlijke drank met 5,5 procent alcohol drinkt weg als een biertje en werd deze zomer al op verschillende festivals geschonken. Luberti: ,,Velen denken dat cider een vrouwendrankje is, maar wij willen bewijzen dat dit zeker niet het geval is. RAM cider is gort droog en bruisend. Net als Rotterdam.’’

Achtergrond Brasserie Nieuw Noord
Aryan Tieleman heeft na jaren van afwezigheid besloten toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Op het kruispunt van het Oude Noorden, Kleiwegkwartier, Crooswijk en Liskwartier. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. De passie voor horeca is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. ,,We gingen altijd uiteten en dan bij de horecazaken van mijn vader.’’ Hoewel Aryan de Maasstad inmiddels heeft verlaten, liggen hier wel zijn roots. Zijn dochter woont op steenworp afstand van de nieuwe zaak en is ook een geboren en getogen Rotterdammer.

Overige informatie Brasserie Nieuw Noord
Datum : 20 augustus
Tijd : 15.00 – 18.00 uur
Locatie : Bergweg 80, 3036 BD Rotterdam
Website : www.brasserienieuwnoord.nl
Aanmelden : via Facebook / http://www.ramcider.nl/brasserie-nieuw-noord/
Facebook : https://www.facebook.com/events/1502125459880222