Rotterdam,
23
maart
2023
|
14:03
Europe/Amsterdam

Brasserie Woodz ondergaat restyling en transformeert tot dé go to hotspot van Rotterdam

All-day concept midden in het groen aan de rand van het stadscentrum

Samenvatting

Aan de rand van het Kralingse Bos, pal aan het water bevindt zich dé hotspot van Kralingen: Brasserie Woodz. Een plek waar het hippe, levendige gevoel van de stad zich feilloos samenvoegt met de sereniteit van de natuur. Waar je heerlijk rustig in de zon kunt genieten van een kop koffie, maar ook tot diep in de avond met vrienden kunt natafelen onder het genot van een goed glas wijn. Hoewel een hoop Rotterdammers al wat graag aanschuiven bij dit heerlijke plekje aan de plas, breidt Woodz nu verder uit: met een heuse restyling zet het restaurant zichzelf nóg meer op de kaart door van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes dé hotspot te creëren voor elke gelegenheid. 

Woodz in een nieuw jasje
De eigenaren van het restaurant, Wilco en Mireille Rosenthal, vonden het na 7 jaar Brasserie Woodz tijd voor wat nieuws: een Woodz 2.0 concept. Waar de zaak vroeger (voordat Wilco en Mireille aan het roer stonden) vooral bekend stond als cafetaria en lunchroom, is het nu een all day food concept. Dat beperkt zich zeker niet alleen tot de keuken en kaart: het hele restaurant krijgt een transformatie met een persoonlijk karakter.

Een sfeervolle, luxe uitstraling met een persoonlijke touch
In samenwerking met Horeca Sfeermakers hebben Wilco en Mireille de handen uit de mouwen gestoken en een heel nieuw concept weten neer te zetten. Een sfeervolle uitstraling met doordachte details die het restaurant net wat meer allure geven. Hiermee heeft de zaak precies datgene wat de perfecte avond setting creëert voor een lekker hapje eten met een heerlijk glas wijn of cocktail. Hoewel er wat luxe aan de look en feel van de zaak is toegevoegd, is ook het oude, vertrouwde gevoel van de brasserie in stand gehouden. De naam Brasserie Woodz is dan ook eer aan gedaan door veel warm hout te combineren met groen marmeren tafeltjes. Een mooi, natuurlijk contrast. Daarnaast zijn de mussen uit het logo verwerkt op een custom stoffering, die door de gehele zaak terugkomt en zo voor herkenbaarheid zorgt. De grote bloemen door de hele zaak zorgen voor de puntjes op de i en zijn een persoonlijke touch van eigenaresse Mireille. 

Voor iedereen wat wils, de hele dag door
Niet alleen de uitstraling, maar ook de indeling heeft een opfrisbeurt gekregen. Zo zijn er nieuwe, halfronde banken waar iedereen gezellig met een groep vrienden kan plaatsnemen en is er een centrale, lange bank midden in de zaak om te genieten van het uitzicht en de reuring rondom voor het échte ‘brasserie-gevoel’. Tot slot zijn er gezellige raamzitjes aan de zaak toegevoegd waar bezoekers heerlijk knus met z’n tweeën kunnen neerstrijken. Zo is er voor ieder wat wils, de gehele dag door. 

Een unieke diner setting en een heerlijke kaart
Woodz is al een enorme favoriet onder velen wanneer het aankomt op een lekkere lunch of een fijne kop koffie tijdens een boswandeling, maar breidt nu verder uit met een goede diner- en drankenkaart. Met gerechten als Wagyu Burger, Steak Tartaar en Dry Aged Entrecôte wil Woodz ervoor zorgen dat gasten hen ook ’s avonds weten te vinden. Want zeg nu zelf, genieten van deze heerlijke gerechten onder het genot van een goed glas wijn en een ondergaande zon aan de plas is toch dé ultieme diner setting? Maar, dat is nog niet alles. Het restaurant komt ook nog eens met een echte Mibrasa houtkool oven voor de ultieme BBQ beleving. En met een menu dat twee keer per jaar een seizoen update krijgt en elke week verrassende specials heeft, raakt niemand er verveeld. Ook aan vegetariërs is gedacht: er zijn voldoende opties om vegetarisch te eten en dat op z’n Woodz’, in bourgondische stijl. 

Meer informatie over Brasserie Woodz
Al vanaf 2015 is Brasserie Woodz dé hotspot aan de Kralingse Plas waar iedereen altijd aan kan schuiven om gezellig te tafelen of een lekker koffietje te doen na een wandeling in het bos. Het terras kijkt uit op de Kralingse Plas en bevindt zich op slechts 10 minuten fietsen van het bruisende centrum van Rotterdam. Rondom Woodz zijn er volop mogelijkheden om gratis te parkeren. Het is de perfecte plek om even terug te trekken uit de drukke stad en te genieten van de natuur. Vele kleine en een grote verbouwing hebben brasserie Woodz gemaakt tot wat het nu is: een gezellige en sfeervolle brasserie met een groot, zonnig terras voor daadwerkelijk iedereen. Aanschuiven voor een koffietje in de zon, romantisch diner, relaxte lunch of cocktails met vriendinnen: alles kan! Met de maar liefst 4(!) terrassen waarover het restaurant beschikt is er altijd wel een lekker plekje om neer te strijken bij deze hotspot in hartje Kralingen.

Boilerplate

Meer informatie over Brasserie Woodz
Adres:                                     Langepad 9, 3062 CJ Rotterdam
Instagram:                              https://www.instagram.com/brasseriewoodz/
Website:                                 https://www.brasseriewoodz.nl