14
mei
2018
|
11:58
Europe/Amsterdam

Bulldog slaat nieuwe weg in met milieuvriendelijke verpakking

Plastic tube wordt vervangen door afbreekbaar materiaal

Londen, mei 2018. Bulldog – de succesvolle Britse huidverzorgingslijn speciaal ontwikkeld voor mannen - vervangt een groot deel van zijn verpakkingen door plastic gemaakt van suikerriet. De tubes van milieuvervuilende fossiele brandstoffen worden vanaf nu voor vijftig procent gemaakt van duurzaam en afbreekbaar materiaal.

Revolutionaire verpakking
De meeste verzorgingsproducten in je badkamer zijn verpakt in plastic flessen, potjes en tubes. Het probleem: dit plastic is gemaakt van brandstoffen zoals petroleum dat niet afbreekbaar en milieuvervuilend is. Daarbij zorgt de productie van traditioneel plastic voor een flinke uitstoot van koolstofdioxide (CO2) dat bijdraagt aan het opwarmen van de aarde. Dat kan anders, dachten de mannen van Bulldog, en besloten het plastic in hun tubes (zo’n 5 miljoen stuks per jaar) waar mogelijk te vervangen door natuurlijke, afbreekbare materialen. Het antwoord? Plastic gemaakt van suikerriet.

Afbreekbaar en milieuvriendelijk
Suikerriet is een natuurproduct met eindeloze mogelijkheden zonder dat het schadelijk is voor natuur en milieu. In het zuiden van Brazilië, duizenden kilometers van het beschermde regenwoud, wordt het riet in een agrarisch gebied verbouwd. Het regenachtige zuiden is zeer geschikt voor het suikerriet en haalt, zoals alle planten, koolstofdioxide uit de lucht. Na de oogst wordt het riet vermalen en bewerkt tot ethanol (de basis van natuurlijk plastic) en eetbare suiker. Het product is even sterk als traditioneel plastic gemaakt van fossiele brandstoffen, maar is nu afbreekbaar en geschikt om te recyclen.

Geen uitstoot van CO2
Waar traditioneel plastic zorgt voor een flinke uitstoot van CO2 helpen de nieuwe verpakkingen van Bulldog juist voor een sterke reductie van koolstofdioxide. Om een voorbeeld te geven: honderd ton plastic gemaakt van suikerriet dat gebruikt wordt in de vernieuwde tubes van Bulldog verwijdert zo’n 309 ton CO2 uit de atmosfeer. Goed nieuws voor mannen die zoeken naar duurzame producten die het verschil maken. De verandering van Bulldogs verpakkingsmateriaal zal je echter niet merken omdat de producten dezelfde look & feel behouden.

Over Bulldog
Wie voor Bulldog kiest, laat daarmee zien dat niet alleen een goed verzorgd uiterlijk belangrijk voor hem is. Voor hem tellen ook de innerlijke waarden. Bulldog is – net als zijn naamgenoot – eerlijk en handelt volgens het motto ‘als we iets doen, dan doen we het goed’. Daarom is de huidverzorgingslijn veganistisch en worden er geen dierproeven uitgevoerd. Alle producten van Bulldog zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen. Ze bevatten daarnaast natuurlijke ingrediënten zoals aloë, camelina-olie en groene thee.

Het idee voor Bulldog ontstond in 2005 toen oprichter Simon Duffy opmerkte dat er geen huidverzorging bestond die speciaal voor mannen ontwikkeld is die waarde hechten aan natuurlijke ingrediënten. In de winkelschappen lagen weliswaar producten die hij gebruikte, maar eigenlijk bevielen ze hem niet echt. Na twee jaar uitgebreid productonderzoek, -ontwerp en -ontwikkeling samen met zijn vriend en mede-oprichter Rhodri Ferrier, maakte het nieuwe merk Bulldog zijn debuut bij een vooraanstaande Britse retailer. De producten hebben sindsdien diverse prijzen gewonnen en zijn in veel landen verkrijgbaar. Sinds Bulldog in een kleine slaapkamer in West-Londen ontstond, hebben de oprichters veel bereikt. En wat Simon en Rhodri er destijds toe aangezet heeft, is vandaag de dag nog steeds dezelfde drijfveer van Bulldog.

Algemene informatie over Bulldog
Verkooppunten: Via geselecteerde Etos vestigingen en www.ah.nl
Adviesverkoopprijzen : Vanaf € 5,99*

*adviesprijs is de verantwoordelijkheid van het verkooppunt

Instagram : https://www.instagram.com/bulldogskincarenl/
Website : https://nl.bulldogskincare.com/