Amsterdam,
01
mei
2019
|
11:40
Europe/Amsterdam

BUNK Hotels geeft hotel in Utrecht weg

Nieuw hotel lanceert bijzondere openingsactie en vervult droom

Samenvatting

BUNK Utrecht opent 20 juni 2019 haar deuren. Dit hotel is de eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep BUNK Hotels. Dit eigenzinnige hotel is een plek waar wereldgasten uit de wijk en stadsmensen van ver elkaar kunnen ontmoeten. Een platform waar lokale kunstenaars toegang krijgen tot een breed publiek. Het hotel wordt gerealiseerd in een oude kerk met een nieuwe bestemming. Voor iedereen die in een verwonderende omgeving wil werken, eten, drinken, slapen of chillen. Om de opening te vieren, heeft BUNK Hotels een bijzondere campagne gelanceerd waarmee ze BUNK Utrecht voor een dag en een nacht weggeven.

Deel jouw droom & win BUNK Hotel
Voordat BUNK Hotel Utrecht officieel haar deuren opent, bieden zij iemand de kans om dit hotel te winnen waar hij of zij samen met 40 gasten een droom kunnen uitleven, compleet met een overnachting, een diner in BUNK Restaurant Utrecht en een ontbijt. Via de website www.winbunk.nl kunnen de dromen worden beschreven, vergezeld van een pakkende titel en een bijpassend beeld. Vervolgens kan het online stemmen beginnen.

De stemmingsrondes
Deelnemers strijden in 4 rondes om een plek in de finale. Iedere ronde kan er gestemd worden op de inzendingen. De jury kiest de finalisten die doorgaan naar de finale. Dit doen zij op basis van originaliteit, creativiteit en haalbaarheid van de inzending. Kunst en cultuur, humor en sympathieke acties zorgen voor extra punten. De winnaar mag zijn/haar droom realiseren in BUNK op zondag 16 juni 2019. Tevens worden er onder de stemmers mooie prijzen verloot.

De stemmingsrondes sluiten op 27 mei 2019. De finale vindt plaats tussen maandag 27 mei en maandag 10 juni 2019.

Op de BUNK Hotels Facebook en Instagram pagina worden na elke ronde de finalisten bekend gemaakt.

Over BUNK
Op de Utrechtse Westerkerk hangt tijdelijk een doek met de tekst: “HET IS HIER GEEN HOTEL”. Met een knipoog spreekt BUNK uit dat het, ondanks dat het natuurlijk wel een hotel is, vooral een plek gaat zijn waar iedereen zich welkom voelt. BUNK is voor en van iedereen. Het gaat een sociale plek worden met veel aandacht voor kunst en cultuur.

BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. Moderne reizigers kunnen kiezen voor één van de 45 compacte kamers of voor de BUNK Pod. De totaal 60 Pods zijn capsules met een bed erin, die middels een verduisterend gordijn kunnen worden afgesloten voor totale privacy. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim gebruikt is. Je vindt er alles wat je nodig hebt, van hoge kwaliteit.

BUNK restaurant
Het restaurant is een modern volkshuis en organiseert maandelijks verschillende gratis evenementen voor zowel stadgenoten als hotelgasten. Daarnaast kan er iedere dag van ’s ochtends tot ’s avonds laat een hapje worden gegeten aan de lange tafels in het restaurant. Je kunt bij BUNK terecht voor een stadsontbijt vanaf 7 uur in de ochtend. Gedurende de dag biedt BUNK een gratis werkplek met snelle wifi aan studenten of zzp’ers. Ook is het een fijne plek om de werkdag af te sluiten met een drankje. Er is een ruim aanbod aan lokale speciaalbieren op tap, maar ze serveren ook hun eigen BUNK pils, wodka en gin. De keuken sluit pas om 22.30 uur.

Hoe het er uit gaat zien
BUNK Utrecht bevindt zich in de monumentale Westerkerk uit 1891. De inrichting van BUNK is niet bedoeld als trendy of hip, maar uniek en tijdloos. De karakteristieke elementen van het pand, zoals de galerij, de hoge gekleurde ramen en het orgel, krijgen een centrale plek in de beleving. Uit duurzaamheidsoogpunt zijn zoveel mogelijk materialen uit de kerk hergebruikt. Middenin de kerkzaal is een groot houten blok gebouwd met daarin een bar, de keuken en hotelkamers. Dit blok is bekleed met de voormalige kerkbanken. Een glazen lift brengt gasten langs het Rijks monumentale Quellhorst orgel omhoog tot in de nok van de kerk, vier verdiepingen hoog.

BUNK Hotel Amsterdam
BUNK Amsterdam is de tweede vestiging van BUNK Hotels die in de nazomer opent. Ook deze vestiging wordt gerealiseerd in een monumentale kerk, namelijk de St. Ritakerk in Amsterdam Noord aan het Hagedoornplein 2. Hier worden circa 106 hotelkamers en 52 pods gerealiseerd.

Boilerplate

Overige informatie over BUNK Hotel Utrecht

Opening 20 juni 2019
Adres Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht
Website www.bunkhotels.com
Campagne www.winbunk.nl
E-mail press@bunkhotels.com
Facebook https://www.facebook.com/bunkhotels/
Instagram https://www.instagram.com/bunkhotels/
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/bunk-hotels/