Utrecht,
16
december
2019
|
16:32
Europe/Amsterdam

BUNK Utrecht presenteert de feestelijke eventkalender van de maand december

Maandelijks nieuwe kalender voor kunst & cultuur in sfeervolle kerk

Samenvatting

BUNK pakt flink uit in de decembermaand en tijdens de feestdagen. Want waar kan je beter kerst vieren dan in de kerk? BUNK zorgt ervoor dat de mooie kerkzaal gehuld is in kerstsferen. Speciaal voor deze dagen op chique, met een kerstmenu waarin verschillende ingrediënten en smaken van over de hele wereld elkaar ontmoeten.Oud en nieuw vier je ook bij BUNK! Met bubbles, oliebollen en vuurwerk ga je swingend het nieuwe jaar in.

Tussen de feestdagen door kan je genieten van een orgelconcert, dat elke laatste zaterdag van de maand plaatsvindt. Gerrit Christiaan de Gier, die bekend staat om zijn creativiteit en improvisatie in zijn uitgebreide repertoire, is vanaf nu de vaste organist en curator van dit meesterlijke instrument in BUNK. Graag presenteren we de culturele én feestelijke agenda van de maand december, deelname is altijd gratis.

Vind je het zelf leuk iets te organiseren, ben je kunst- of cultuurmaker; neem contact op met BUNK via culture@bunkhotels.com. Volg BUNK ook op social en bekijk alle events op hun Facebook pagina: https://www.facebook.com/pg/bunkhotels/events

CULTURELE EVENTKALENDER DECEMBER 2019

16 December, 20.35 - 22.15, Sounds by João Vedana
Braziliaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist João Vedana begon zijn muzikale carrière met de gitaar op negenjarige leeftijd. Na jarenlange training en diverse lokale optredes, verhuisde hij naar São Paulo om zich te specialiseren in elektrische gitaar. Vier jaar, meerdere opnamesessies en één album later, verhuisde hij naar Utrecht om met een powertrio op te treden en zijn solocarrière na te streven. Geniet van een uniek live concert waarbij hij zijn funky, jazzy, soulvolle smooth blend van Braziliaanse en Latijnse smaak naar BUNK brengt.

19 December, 20.30 - 00.00, Sounds by Revelino
Van clubs tot bruiloften, Revelino weet er overal een feestje van te maken. Hij houdt van Utrecht en draait een mix van funk, soul, hip-hop en house, zodat jij je beste moves kunt laten zien.

20 December, 20.30 - 00.00, Sounds by Mannen met Platen
De Mannen met Platen zijn Chahir Bali end Aksel Stevens, twee Utrechtse muziekliefhebbers met heel veel platen and samen al heel wat jaren ervaring met plaatjes draaien. Verwacht soul, jazz, blues, funk, rhythm & blues, rock 'n' roll, hip hop, ska, reggae en nog veel meer fijne deuntjes van toen en nu. Natuurlijk draaien de mannen deze fijne deuntjes enkel en alleen van vinyl en dat is per definitie natuurlijk al uitermate.

21 December, 20.30 - 00.00, Sounds by DJ Dynamite
Met meer dan 25 jaar ervaring op verschillende podia, waaronder in Utrecht Club Monza, Bar Stadstuin, De Utrechter, en Het Gegeven Paard, is BUNK resident DJ Dynamite geen vreemde achter de draaitafel. Hij mixt verschillende stijlen naadloos in elkaar met zijn brede selectie aan platen. Jazz, soul, funk, R&B, disco, hip hop, reggae, dancehall - het kan allemaal voorbij komen.

22 December, 11.30 - 12.45, Piano by Cedric Vermue
Cedric Vermue is een pianist en componist van neoklassieke muziek. Zijn werk is gevormd door een verbinding van klassieke invloeden en instrumenten, waaronder piano en strijkers, in combinatie met hedendaagse elektronica en productie technieken. Kenmerkend in zijn muziek is een bepaalde rust en verstilling en een subtiele gedetailleerde schoonheid. Een belangrijk element binnen de productie is het toepassen van lagen om textuur en diepte te creëren. Soms worden binnen één track tot vijf piano's apart opgenomen en gecombineerd tot een samensmeltend geheel. Daarnaast heeft hij een Juno 60 synthesizer in zijn studio staan en vele analoge effect units die in veel van zijn producties terug te horen zijn. Gaat zonder zeggen dat dit een onverwachte en onvergetelijke uitvoering wordt die je niet mag missen.

Kerst bij BUNK Utrecht
Kerst is de tijd van het samenkomen en het verbinden. Dat laten we bij BUNK Utrecht ook terugkomen in het kerstmenu, waarin verschillende ingrediënten en smaken van over de hele wereld elkaar ontmoeten.

Waar kan je beter kerst vieren dan in de kerk? Wij zorgen dat de mooie kerkzaal gehuld is in kerstsferen. Speciaal voor deze dagen gaan wij op chique, met wit gedekte tafels, veel kaarsen en natuurlijk een fantastische sfeer!Het menu zorgt voor verbinding op het bord. En voor verbinding tussen onze gasten, omdat het een aanleiding biedt voor een gesprek. Herkenbaar, en toch verrassend, voor iedereen.Natuurlijk horen wij graag speciale dieetwensen of allergieën, zodat wij het menu daaraan kunnen aanpassen, met behoud van het thema. Een plekje reserveren voor het diner tijdens doe je via: https://bunkrestaurants.com/utrecht/.

24 December, 21.00 - 23.45, Christmas Eve by Times Three
Times Three, bestaande uit Nanke van Loenen en Noortje van der Meer, richt zich op live performances. Begin 2018, nadat ze elkaar tijdens het studeren aan het Utrechts Conservatorium hebben ontmoet, begon ze als backing vocal sectie te optreden. Kort daarna zijn ze officieel gestart als Times Three. Strakke timing, frisse harmonieën en de wil om continu te blijven ontwikkelen maakt hen een uniek duo. Tijdens kerstavond zullen ze met voltallige band er voor zorgen dat we warm tegen elkaar aankruipen of juist willen dansen en meezingen.

25 December, 20.30 - 00.00, Sounds by Nelson Kwame
Als een ware vinyl junkie zal Nelson Kwame je een gevoel van plezier en geluk laten ervaren op de dansvloer. Hij is resident DJ bij TivoliVredenburg, Stranded.FM en Red Light Radio. Ook bij BUNK komt hij weer langs om zijn liefde voor jazz te mixen met een eclectische selectie aan vinyl goodness voor een avond vol goede vibes.

26 December, 20.30 - 00.00, Sounds by Lourens Le Freak
BUNK resident Lourens Lefreak (AKA ALLLOVELOU) draait vanuit het hart. Zijn manier van draaien kun je omschrijven als divers met gevoel voor het creëren van een vibe. Soulful van karakter in een dynamische mix van meerdere stijlen binnen de dansmuziek. Van New York, Philly, Detroit, Chicago en L.A, naar Afrika, Latijns Amerika en een beetje Europa; zijn platenkast staat er vol mee. Laat je meenemen in zijn verhaal.

27 December, 20.30 - 00.00, Sounds by El Flaco
Variërend van vette disco platen tot broeierige funk en met uitstapjes naar groovende house, afrobeat en jazz neemt El Flaco je mee op een muzikale trip. Laat je niet misleiden door zijn naam want zijn sets zijn alles behalve magertjes. Hij draaide eerder al op: Wildeburg, Smeerboel, De Leuke, Fluff Disco, Tweetakt festival.

28th December, 11.30 - 12.00, Orgelconcert (elke laatste zaterdag van de maand)
Deze morgen klinkt het monumentale Quellhorst orgel uit 1813 weer. Gerrit Christiaan de Gier is de vaste organist en curator van dit meesterlijke instrument in BUNK. Hij heeft een indrukwekkende (internationale) staat van dienst. De Gier staat bekend om zijn creativiteit en improvisatie in zijn uitgebreide repertoire. Deze morgen mogen wij daarvan meegenieten. Dit imposante instrument en vakmanschap van de Gier zal niemand onberoerd laten.

28 December, 20.30 - 00.00, Sounds by DJ Dynamite
Met meer dan 25 jaar ervaring op verschillende podia, waaronder in Utrecht Club Monza, Bar Stadstuin, De Utrechter, en Het Gegeven Paard, is BUNK resident DJ Dynamite geen vreemde achter de draaitafel. Hij mixt verschillende stijlen naadloos in elkaar met zijn brede selectie aan platen. Jazz, soul, funk, R&B, disco, hip hop, reggae, dancehall - het kan allemaal voorbij komen.

29 December, 19.00 - 22.15, Koekoek Festival by Thailo & Friends
Drie maanden lang, elk weekend weer, reist het festival langs unieke en meest opvallende locaties van Utrecht. Het doel: bezoekers verrassen met een verzameling van talentvolle artiesten uit de Utrechtse muziek, kunst- en designwereld. Thailo is dé jazzviolist van Utrecht. Samen met zijn vrienden speelt hij graag swing, gypsy jazz en bossa nova in een modern jasje, geïnspireerd door violisten als Stéphane Grappelli, Jean-Luc Ponty en Aleksey Igudesman.

31 December, 18.00 - 00.30, New Year’s Eve at BUNK
Vier oud en nieuw bij BUNK! Terwijl bijna alles in Utrecht de avond voor 12 uur dicht is, zijn wij gewoon open. Geniet van een drankje, een spelletje of karaoke terwijl we het nieuwe decennium ingaan! BUNK resident DJ Lourens Lefreak zorgt vanaf 20:00 voor swingende muziek. Wanneer de klok 12 slaat zorgen wij natuurlijk voor bubbles, oliebollen en vuurwerk. Proost, op een gelukkig nieuwjaar!Tijdens deze avond bieden wij, naast onze gewone kaart, een 3-gangen chefs menu voor €35. Boek een tafel: https://bunkrestaurants.com/utrecht/

Over BUNK Hotels
De betaalbare kamers bij BUNK zijn compact, maar wel van alle gemakken voorzien en slim en functioneel ontworpen. Je hoeft niet eens uit bed te komen om alle knopjes in de kamer te bedienen. Je slaapt in een uitstekend bed met kraakhelder bedlinnen en hebt een eigen badkamer. Wil je goedkoper slapen? Probeer dan de speciale pods: capsules met een bed voor één of twee personen, die je met een licht- en geluidswerend gordijn kunt afsluiten. Uniek in Nederland.Uiteraard kun je bij BUNK ook terecht voor eten en drinken. BUNK brouwt zijn eigen bier en serveert wereldgerechten. Vlees, vis, vegetarisch, vega? Het kan allemaal. Betaalbare maaltijden aan een tafeltje voor twee of gezellig samen aan een lange tafel. BUNK is voor iedereen.

Boilerplate

Overige informatie over BUNK

Adres  Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht
Hotel website  https://bunkhotels.com/
Restaurant website  https://bunkrestaurants.com/
E-mail  press@bunkhotels.com
Facebook  https://www.facebook.com/bunkhotels/
Instagram  https://www.instagram.com/bunkhotels/
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/bunk-hotels/