amsterdam,
19
mei
2022
|
14:20
Europe/Amsterdam

Gratis duurzame mango’s voor iedereen bij Bunk Amsterdam

Bunk geeft samen met Gebana mango’s van boeren uit Burkina Faso weg

Samenvatting

Liefhebber van zoete, sappige mango’s? Dan moet je op 25 mei bij Bunk in Amsterdam zijn. Bunk Amsterdam geeft gratis mango’s weg in samenwerking met Gebano, een organic fair trade voedsel importeur. Deze mango’s komen van boerenfamilies uit Burkina Faso, een republiek in West-Afrika, waar vele mango telers zijn die geen toegang hebben tot de wereldmarkt. Gebano zet zich voor de families in en wil Nederlanders kennis laten maken met hun duurzame mango’s door deze gratis aan te bieden en mensen fan te maken van het fruit. Er kan één doos mango’s per persoon worden opgehaald op 25 mei tussen 14:00 uur en 19:00 uur bij Bunk Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zichzelf of een ander opgeven via de website: https://www.gebana.com/en/mangos-for-amsterdam/

Duurzame mango’s uit Burkina Faso
In Burkina Faso zijn er veel boerenfamilies die telen mango's telen, maar geen toegang hebben tot de wereldmarkt. Gebana heeft verwerkingsfabriek in Bobo-Dioulasso waarmee zij al mango's en cashewnoten kopen van meer dan 3.000 boerenfamilies, maar er is nog een lange weg te gaan. Dit jaar wil Gebana een nieuwe fabriek bouwen en lokaal 1.000 nieuwe banen creëren. Om dit te doen, zal er eerst meer klandizie moeten worden gegenereerd. Gebana doet dit niet door middel van standaard en dure marketing, maar laten de kwaliteit van de mango's voor zichzelf te spreken en geven ze gratis weg.

Over Bunk
Bunk slaat de brug tussen hotels en hostels. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 opende het eerste Bunk hotel in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht en in 2020 de locatie in Amsterdam-Noord in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein. Bunk heeft al meerdere mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de HOSCAR in de categorie Extraordinary Innovation, de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards en de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ van de Entree Awards 2019.

Boilerplate

Overige informatie over Bunk
Geopend per             : maart 2020
Adres                          : Hagedoornplein 2, 1031 BV Amsterdam
Hotel website            : https://bunkhotels.com/
Restaurant website    : https://bunkrestaurants.com/
E-mail                         : press@bunkhotels.com
Facebook                   : https://www.facebook.com/bunkhotels/
Instagram                   : https://www.instagram.com/bunkhotels/
LinkedIn                    : https://www.linkedin.com/company/bunk-hotels/