Amsterdam,
02
april
2019
|
11:55
Europe/Amsterdam

PRESS KIT | BUNK HOTELS

OVER BUNK HOTELS
BUNK Hotels slaat een brug tussen hotels en hostels door betaalbare, comfortabele kamers te combineren met slim ontworpen privé pods. In Utrecht is de eerste BUNK vestiging op 20 juni geopend, en in februari 2020 volgt een tweede locatie in Amsterdam Noord. Iedereen is welkom op de evenementen in hun duurzame restaurant en in de andere gemeenschappelijke ruimtes. Bij BUNK is comfort en design ook toegankelijk voor mensen zonder dikke portemonnee. Zij willen gastvrijheid opnieuw uitvinden en hun gasten verwonderen met kunst, oprechte vriendelijkheid en (h)eerlijke voeding. Samen met een team van persoonlijkheden dat de kunst verstaat om topservice te verlenen en toch zichzelf te blijven.

BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. Moderne reizigers kunnen kiezen voor een kamer of een BUNK Pod. De kamers zijn compact, maar ontworpen met oog voor detail. Ze zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim is gebruikt is. Ze beschikken over een comfortabel bed, douche en toilet, maar stimuleren tegelijkertijd de gast om hun kamer uit te gaan om te genieten van de publieke ruimten. De hostelruimte bestaat uit pods; capsules met een bed erin die middels een geluids- en lichtwerend gordijn kunnen worden afgesloten voor privacy.

BUNK FILOSOFIE
BUNK is meer dan een hotel; menselijker, dichterbij en verrassend. Met bewust toegankelijke prijzen en met de doelstelling dat iedereen welkom is. Het concept is gebaseerd op verbinding en verwondering. BUNK onderhoudt nauw contact met de buurt en zet zich in voor de samenleving. Een deel van de winst gaat in een fonds voor culturele activiteiten. Iedereen mag hier zijn kunst exposeren of een performance houden. Op de kamers hangt bijvoorbeeld een mooie katoenen tas voor de gasten om kleding te doneren. BUNK is wars van commerciële sponsoring. Het personeel draagt geen uniform, er is geen balie en altijd een persoonlijke benadering.

BUNK RESTAURANT
Bij BUNK op het menu staan herkenbare gerechten vanaf 10 euro uit de wereldkeuken, geserveerd in een kom met een verrassende twist. Dagelijks vanaf 7.00 tot 22.30 uur biedt het restaurant ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als vegetarische variant. In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto van BUNK. Je kunt hier al een hoofdgerecht eten voor 10 euro.

Met de drankkaart laat BUNK haar trots voor de stad zien. Koffie komt van de brander om de hoek, fris van lokale startups. Een naast het zelfgebrouwen BUNK bier, staat er ook een grote selectie bieren uit de streek op tap. BUNK serveert elke dag vanaf 7.00 tot 10.30 uur hun stadsontbijt, met onbeperkt koffie, thee en sappen, voor zowel buurtgenoten als hotelgasten.

INITIATORS
Het concept van BUNK Hotels komt uit de creatieve koker van Robin Hagedoorn. Na een intensieve carrière in het vastgoed heeft hij het roer omgegooid en is hij aan een nieuwe uitdaging begonnen. Al eerder verbouwde hij twee monumentale kerken tot eigen woonruimte. Zijn persoonlijke ervaringen met de kille beleving in veel hotels en de inspiratie die hij haalde uit Burning Man, een vrij en kunstzinnig evenement in de woestijn van Nevada, brachten hem op het idee voor BUNK. En juist op dit moment werd hem een monumentale kerk in zijn woonplaats Utrecht aangeboden en ging hij samen met bevriend zakenpartners Patrick van der Sman en Roel Buitenwerf het avontuur tegemoet. Inmiddels is het team uitgebreid met Joachim de Looij in de rol als Managing Director en Geert jan van Vlastuin als Marketing Manager.

WERKEN BIJ BUNK
Het BUNK team maakt het verhaal van hun gasten. Zonder hen zou BUNK enkel een mooie plek zijn, zonder ziel De meesten van het team wonen in de stad en houden ervan om de geheime feestjes en onbekende plekjes van de stad met de gasten te delen. Werkervaring in de hotelsector is bij BUNK geen harde eis. Wat ze wel gemeenschappelijk hebben, is dat ze er echt van genieten om anderen te helpen. Bij BUNK mag je jezelf zijn. In uiterlijk en karakter. Uiteindelijk gaat het er bij BUNK om dat je als gast vertrekt met een goed verhaal. Daarom zoeken zij de karakters om de verhalen van de gasten te maken.

BUNK UTRECHT
BUNK Utrecht bevindt zich in de monumentale Westerkerk uit 1891. De inrichting van BUNK is niet bedoeld als trendy of hip, maar uniek en tijdloos. In het ontwerp werd elke centimeter benut en vertaald naar een efficiënt ontwerp. In samenwerking met een team aan specialisten en (lokale) kunstenaars kwam een interieurontwerp tot stand waarin bijzondere eyecatchers, ingenieuze designoplossingen en verrassende elementen zijn toegepast. Het gevoel dat je in een kerk verblijft werd daarbij gekoesterd. De karakteristieke elementen van het pand, zoals de galerij, de hoge gekleurde ramen en het orgel, hebben een centrale plek in de beleving. Uit duurzaamheidsoogpunt zijn zoveel mogelijk materialen uit de kerk hergebruikt. Middenin de kerkzaal is een groot houten blok gebouwd met daarin een bar, de keuken en hotelkamers. Dit blok is bekleed met de houten panelen van de voormalige kerkbanken. Hier tegenover bevindt zich het restaurant waar iedereen bij elkaar aanschuift aan lange tafels.

Op de vide is separate bar en een werkruimte gecreëerd met een fantastisch uitzicht en free wifi. Zzp’ers en studenten uit de stad zijn meer dan welkom om bij BUNK te komen werken. Een glazen lift brengt gasten langs het Rijks monumentale Quellhorst orgel omhoog tot in de nok van de kerk, vier verdiepingen hoog. Het orgel blijft bespeelbaar waardoor de klanken af en toe nog hoorbaar zullen zijn in BUNK. BUNK Utrecht beschikt over 45 kamers en 60 pods.

FACTS UTRECHT

 • Opening 20 juni 2019
 • Adres: Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht
 • Hotel website: https://bunkhotels.com/utrecht
 • Restaurant website: https://bunkrestaurants.com/utrecht
 • 45 kamers (vanaf 54,- per nacht)
 • 60 pods (vanaf 24,- per nacht)
 • Restaurant
 • Bar & balkon met werkplekken
 • Glazen lift
 • Quellhorst orgel uit 1813

BUNK AMSTERDAM
BUNK Amsterdam is de tweede vestiging van BUNK Hotels die per 10 februari 2020 officieel haar deuren opent. Ook deze vestiging bevindt zich in een monumentale kerk, de St. Ritakerk in Amsterdam Noord aan het Hagedoornplein 2. De locatie ligt op loopafstand van station Noorderpark van de Noord-Zuid lijn. Hier worden circa 106 hotelkamers en 52 pods gerealiseerd. In het hotel komt een geheim trappenhuis en vele andere verwonderende elementen. In het centrale atrium worden de kamers speels zichtbaar als witte blokken door de gehele ruimte. Verder komt er een bibliotheek, een expositieruimte, een artist in residence room en een kleine ‘rave-ruimte’ waar tot in de late uurtjes muziek kan worden gedraaid. Het restaurant in Amsterdam krijgt een groot terras.

FACTS AMSTERDAM

 • Opening: 10 februari 2020
 • Adres: Hagedoornplein 2, 1031 BV Amsterdam
 • Hotel website: https://bunkhotels.com/amsterdam
 • Restaurant website: https://bunkrestaurants.com/
 • 106 kamers (vanaf 64,- per nacht)
 • 52 pods (vanaf 26,- per nacht)
 • Restaurant
 • Terras
 • Geheim trappenhuis
 • Muziekstudio
 • Bibliotheek
 • Expositieruimte
 • Artist in residence room
Boilerplate

OVERIGE INFORMATIE OVER BUNK HOTELS

Website hotel www.bunkhotels.com
Website restaurant www.bunkrestaurants.com
Vacatures @ BUNK www.joinbunk.nl
E-mail press@bunkhotels.com
Facebook https://www.facebook.com/bunkhotels/
Instagram https://www.instagram.com/bunkhotels/
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/bunk-hotels/