Rotterdam,
22
februari
2024
|
14:58
Europe/Amsterdam

Bunk Utrecht presenteert VanzelfSprekend: elk kwartaal inspirerende en boeiende verhalen van bevlogen sprekers

Prikkelende bijeenkomsten die je na laten denken, uitdagen en je hart openen

Samenvatting

Bij Bunk in Utrecht word je dit jaar uitgedaagd om geïnspireerd te raken door interessante sprekers tijdens VanzelfSprekend - woord een podium waard. Tijdens vier sessies gedurende het jaar komen twee sprekers aan bod. Het inhoudelijke programma sluit aan op actuele thema's en maatschappelijke onderwerpen met sprekers die je rake en die je aanzetten tot nadenken. Iedereen is van harte welkom om VanzelfSprekend bij te wonen. Je keert vol energie, inzichten en nieuwe ideeën huiswaarts. Bij welke VanzelfSprekend bijeenkomst schuif jij aan?

3 april 2024: Durven doen wat goed voor je is
Tijdens de allereerste sessie komen Chermaine Kwant en Gerrit Heijkoop aan het woord. ‘Een pleidooi voor meer rebellen’ is de titel van Chermaine’s sessie. Chermaine kreeg zo'n 12 jaar geleden te horen dat ze nog maar een jaar te leven had. Ze is er echter nog steeds en promoveert zelfs op de ziekte die eigenlijk haar dood had moeten worden. Toen ze hoorde dat ze nog maar kort te leven had, kwam de rebel in haar naar boven. Ze begon te leven vanuit haar hart en dat gunt ze anderen ook. Meer rebellen, met een lange adem.

 ‘Slimmer presteren’ is waarover Gerrit deze avond meer vertelt. Hij loopt al meer dan 5 jaar triathlons, wat een enorme fysieke uitdaging is. Daardoor voelt hij zich sterker dan ooit, want zo fit is Gerrit lang niet altijd geweest. Tijdens zijn presentatie vertelt hij meer over sport, onderzoek en innovatie. Maar vooral over het besef dat wanneer je lichaam voor jou zorgt je ook beter voor je na een bepaalde leeftijd ook beter voor je lichaam moet zorgen.

5 juni 2024: Waarom praten we er niet over?
Op 5 juni vertellen Filip de Groeve en Helmi van Doorn je meer over taboes en vooroordelen

Tijdens ‘taBOOH’ wil Filip taboestrijders van ons maken. Hij vertelt over taboes die ons belemmeren. Hij gaat onder andere in op de uitsluiting van vrouwen door menstruatie, moederschap en de menopauze. En op de maatschappelijke verwachtingen waaraan mannen moeten voldoen. Want mensen bepalen taboes, en taboes bepalen mensen.

Helmi deelt haar persoonlijke verhaal over omgaan met onverwachte en ongewilde veranderingen en daagt bezoekers uit om de confrontatie met hun eigen vooroordelen aan te gaan. Met humor en lef houdt Helmi iedereen een spiegel met overtuigingen voor.

25 september 2024: Je hoofd om zeep helpen
Pierre Semundenge en Pieter Blonk gaan op 25 september dieper in op mentale uitdagingen, heftige gebeurtenissen en moed. In ‘Het regent maar ik word niet nat’ vertelt Pierre zijn levensverhaal. Jaren vol oorlog, discriminatie & trauma’s, maar ook met lichtpuntjes. Hij laat zien wat moed echt inhoudt en op welke manier hij, juist door zijn geschiedenis, nu in het leven staat.

‘Het geheime wapen van mentale gezondheid’ is de titel van het college van Pieter. Een voormalig leider bij defensie, die zijn masker heeft afgezet en daarvoor in ruil meer mentale daadkracht kreeg.

11 december 2024: Het voordeel van vooroordelen
Rico Bakker vertelt in ‘De kracht van een slecht idee’ meer over patroon doorbrekend denken. Hoe werken onze hersenen wanneer een vraagstuk zich aandient? En waarom komen we steeds met dezelfde oplossingen op de proppen? Door de toepassing van tegendraadse technieken, laat hij zien dat een slecht idee juist voor geweldige uitkomsten kan zorgen.

Helmi keert samen met Rico terug op het podium en gaat in ‘Mensen kijken’ nog dieper in op vooroordelen waar we onszelf vaak niet van bewust zijn en bekijkt met Rico of ze daar een krachtig slecht idee van kan maken.

De meest inspirerend talenten laten tijdens de VanzelfSprekend events zien wat ze in huis hebben. Schuif gezellig aan, laat je verrassen en inspireren.

Meer informatie over cultuur bij Bunk Utrecht vind je hier:

https://wearebunk.com/utrecht/nl/cultuur/

Over Bunk
Bunk slaat de brug tussen hotels, hostels en restaurants. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 opende de eerste Bunk in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht en in 2020 de locatie in Amsterdam-Noord in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein. Bunk heeft al meerdere mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de HOSCAR in de categorie Extraordinary Innovation, de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards en de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ van de Entree Awards 2019.