Rotterdam,
12
maart
2024
|
14:07
Europe/Amsterdam

Bunk verwondert met nieuw horecaconcept

Menukaart staat vol van lokale, seizoensgebonden ingrediënten

Samenvatting

Bunk in Amsterdam en Utrecht blijft gasten graag verrassen. Dit voorjaar lanceren de restaurants in beide steden hun gloednieuwe horecaconcept. De menukaart is flink onder handen genomen waarbij de focus van de nieuwe menukaart vooral ligt op traditionele Nederlandse bereidingen op een bijzondere manier gepresenteerd. De drankkaart is uitgebreid en gasten worden geadviseerd welke drank het beste bij het gerecht past voor een optimale pairing. Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten. De gerechten worden gerookt, gepekeld, gemarineerd en gestoofd. Wat niet verandert, is de relaxte en verbindende sfeer bij Bunk. Kies voor een eigen tafeltje of schuif gezellig aan bij één van de lange eettafels. Daar kom je gemakkelijk in contact met buurtgenoten, reizigers en andere voorbijgangers.

Het nieuwe menu van voorjaar 2024

Van de nieuwe menukaart maken gasten hun keuze op basis van ingrediënten. Op die manier kan iedereen een persoonlijk gerecht samenstellen. Dat vervolgens met liefde wordt bereid en gepresenteerd. De basis van de Nederlandse bereidingen kan gecombineerd worden met allerlei specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan marine lasagne, polenta frieten, gnocchi met groenten of een oer-Hollandse stamppot met een twist. Bunk blijft daarmee elke gast verwonderen. Een groot deel van producten wordt geleverd door lokale leveranciers uit beide steden. Omdat er veel met seizoensgebonden ingrediënten wordt gewerkt, wisselt de menukaart regelmatig. Naast het heerlijke eten, serveren beide Bunk-restaurants allerlei dranken. Het is nog lastig kiezen van de uitgebreide wijnkaart, de mooie selectie aan cocktails en mocktails en uit de bijzondere biertjes. 

De hele dag door gezellig aanschuiven

Bij de restaurants van Bunk is iedereen de hele dag door welkom. Bewoners uit de buurt, bezoekers aan de stad, hotelgasten en toevallige voorbijgangers. Voor elk moment van de dag is er een andere menukaart, met gerechten die passen bij het moment van de dag. Heerlijke bowls of full (anti-kater) breakfasts met eitjes in de ochtend, salade bowls, soepen en broodjes voor de lunch en een uitgebreide dinerkaart met gerechten voor iedereen. Early birds, koffieleuten, zakelijke gasten, vriendengroepen, wereldreizigers en romantische stelletjes: bij Bunk wordt iedereen even hartelijk ontvangen. Het personeel vertelt graag alles over de specialiteiten van de dag. Houd ook de agenda van Bunk in de gaten: een groot deel van culturele evenementen is gratis toegankelijk en helpen je om de tijd en ruimte even te vergeten.

Over Bunk

Bunk slaat de brug tussen hotels, hostels en restaurants. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 opende de eerste Bunk in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht en in 2020 de locatie in Amsterdam-Noord in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein. Bunk heeft al meerdere mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de HOSCAR in de categorie Extraordinary Innovation, de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards en de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ van de Entree Awards 2019.