Rotterdam,
25
april
2023
|
12:21
Europe/Amsterdam

Central Park in Voorburg ontvangt eerste MICHELIN ster!

Feestelijke MICHELIN gidslancering & sterren uitreiking in DeLaMar theater in Amsterdam

Samenvatting

Gistermiddag is Central Park gevestigd in Voorburg bekroond met een MICHELIN ster. De jaarlijkse ceremonie heeft plaatsgevonden in het DeLaMar theater in Amsterdam.  Met een daverend applaus werden de chef-koks Tim Bood en Hette Hettema met een euforisch gevoel onthaalt op het podium door het publiek. Tamara Holwerda en Joey de Kruijf geven aan ongelofelijk blij te zijn met het krijgen van hun eerste ster. Ze geven aan in de dezelfde stijl door te blijven gaan. ‘De gasten blijven de gastvrije beleving ervaren waardoor ze zich hier thuis voelen, we gaan op dezelfde voet verder, maar natuurlijk is de ster een heel mooie onderscheiding’.

Naast Gault&Millau gids 2023 nu ook de MICHELIN Gids Nederland 2023

De volledige lijst van de sterren in de MICHELIN Gids Nederland 2023 werd gistermiddag gepresenteerd in het DeLaMar theater in Amsterdam. De MICHELIN Gids Nederland 2023 telt 2 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 20 met 2 sterren en 103 restaurants met één ster. Central Park heeft één MICHELIN ster gekregen, wat betekent dat het restaurant tot de top van Nederland behoort. Chef-koks Tim Bood en Hette Hettema zijn dan ook ontzettend trots op deze erkenning en blijven zich inzetten voor het serveren van hoogwaardige gerechten en een uitstekende service. Het restaurant staat bekend om de combinatie van klassieke en moderne keuken, waarbij er veel aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en lokale producten. Central Park is gevestigd in Voorburg en biedt gasten een culinaire ervaring in een unieke omgeving, het is namelijk in de 18e eeuw gebouwd als landhuis, maar fungeert nu als statige rijksmonument. Met de Gault&Millau wijnkaart van het jaar, het lid worden van de prestigieuze Relais & Châteaux en de MICHELIN ster op zak, kan Central Park zich met recht één van de beste restaurants van Nederland noemen.

 

Het advies van de MICHELIN Gids

Eén MICHELIN-ster voor Central Park in Voorburg vanwege hun verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard volgens de MICHELIN Gids. Het elegante interieur van het monumentale pand en het aangrenzende park vormen een sensationele locatie. Volgens de MICHELIN Gids is het personeel erg vriendelijk en behulpzaam en is de selectie van wijn en champagne voortreffelijk. De finishing touch van dit luxueuze verhaal zou volgens De MICHELIN Gids een aansluitende comfortabele nachtrust in het hotel zijn. Maar laat u eerst meeslepen door de finesse waarmee bekende gerechten in een nieuw jasje worden gestoken. Over smaak valt niet te twisten bij Central Park. De nadruk bij Central Park ligt dan ook op de smaak, niet op de presentatie. Discreet maar genuanceerd.

 

Over Central Park

Central Park is een boutiquehotel en restaurant, gevestigd in een 18e -eeuws rijksmonument dat de toepasselijke naam Vreugd en Rust draagt. Central Park is gelegen in de groene omgeving van Voorburg, een voorstad van Den Haag. Het boutiquehotel en gelijknamige restaurant bieden kwaliteit van de bovenste plank. Bij Central Park ben je aan het juiste adres voor een ‘fine dining experience’. Het menu bestaat altijd uit meerdere gangen, bereid met wisselende seizoensgebonden ingrediënten. Ook de liefde voor wijn heerst bij Central Park; de wijnkaart biedt meer dan 1750 mooie wijnen, waarmee Central Park zich in de verre omstreken onderscheidt. Hiervoor hebben zij vanuit Wine Spectator zowel in 2022 als in 2021 de Best of Award of Excellence in ontvangst mogen nemen en daarnaast ook volgens Gault&Millau de Wijnkaart van het jaar 2023.