Amsterdam,
11
mei
2017
|
11:06
Europe/Amsterdam

Chiapas Taco Cartel organiseert chili pepper contest

Mexicaans streetfood restaurant in Amsterdam spices it up

Samenvatting

Het Mexicaans streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in Amsterdam organiseert op Hemelvaartsdag, 25 mei 2017, een chili pepper contest. Hun befaamde taco’s maken deze middag plaats voor explosieve varianten. De taco’s worden voorzien van verschillende salsa’s, variërend met de mild pittige jalapeño peper tot aan de Carolina Reaper, één van de heetste peper ter wereld. Na afloop kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe Chiapas Bar. De winnaar wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken. 

Chili pepper contest
Hemelvaartsdag staat bij het Mexicaanse streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel in het teken van een vurige beleving. Op donderdag 25 mei 2017 vanaf 16:00 uur organiseren zij de Chiapas Taco Cartel chili pepper contest. Tien dare devils kunnen hun smaakpupillen laten ontvlammen tijdens een tasting met spicy taco’s, voorzien van salsa’s met verschillende pepers. Elke ronde worden de taco’s pittiger om uiteindelijk af te sluiten met de Carolina Reaper, een van de heetste pepers ter wereld.

De heetheid van chilipepers wordt gemeten door middel van de Scovilleschaal. Oorspronkelijk werd de heetheid gemeten door de extracten van pepers te verdunnen. De hoeveelheid keer dat er verdund moet worden tot het moment dat er geen scherpte meer wordt waargenomen geeft de hoeveelheid Scoville Units aan. De jalapeño peper moet maximaal 8000 keer verdund worden om niet meer waargenomen te worden. De Carolina Reaper maar liefst 2.2 miljoen keer. Een gerecht wordt over het algemeen als heet ervaren bij een Scovillewaarde van 500-1000.

Blussen in de Chiapas bar
Na afloop van de chili pepper contest kunnen de smaakpupillen worden geblust in de nieuwe bar van Chiapas Taco Cartel. Deze nieuwe hangout is een heerlijke spot waar je een drankje combineert met nacho’s, burrito’s en taco’s. De winnaar van de chili pepper contest wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een koelkastje vol verfrissende Corona biertjes die gezamenlijk met amigo’s mag worden leeggedronken.

Deelnemen
Wil je deelnemen aan deze chili pepper contest van Chiapas Taco Cartel?
Stuur dan een mail naar info@tacocartel.com
Wees er snel bij want er zijn slechts tien plaatsen beschikbaar. Bij een hoog aantal inschrijvingen wordt er geloot.

Over Chiapas Taco Cartel
Chiapas Taco Cartel serveert en bezorgt Mexicaans streetfood met verse, veelal zelfgemaakte ingrediënten en explosieve smaken. De menukaart met burrito’s en taco’s is overzichtelijk en goed behapbaar. De focus ligt op goed eten, op eenvoudige wijze en tegen een betaalbare prijs. In augustus 2017 wordt Chiapas Taco Cartel uitgebreid met een vestiging in Den Haag.

Boilerplate

Overige informatie over Chiapas Taco Cartel

Openingstijden 11:00 – 22:00 (do – zat), 11:00 – 21:00 (zon – ma)
Adres Van Woustraat 29H, Amsterdam
Telefoon +31 (0)70 737 0093
Website taco-cartel.com
E-mail info@tacocartel.com