Rotterdam,
05
oktober
2018
|
11:01
Europe/Amsterdam

Allerlaatste mobiele technologie brengt Breda tot leven

Historisch kijkje in de Nassaustad via smartphone of tablet

Op 4 oktober lanceerde Citymarketing Breda een bijzondere en innovatieve Augmented Reality Stadstour (AR). Met behulp van een gratis app maken bezoekers een reis door de tijd en komen alles te weten over de vele historische plekken van Breda. De veelbewogen geschiedenis van de stad wordt door middel van digitale lagen en animaties op een leuke en interessante manier verteld via je smartphone. De app zorgt voor een nieuwe beleving van de stad. Hoe zat het met de machtige adel die woonde in het Kasteel van Breda? Of ontdek wie er gevangen zat in de catacomben, de cellen van het oude gerechtsgebouw! Via GPS ontdek je de hotspots van de stad en kom je alles te weten, live en direct.

Wat is Augmented Reality?
Augmented Reality (of AR) is een techniek die het mogelijk maakt een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Terwijl je door het scherm van je smartphone of tablet naar de omgeving kijkt, wordt door middel van beeldanimaties en geluid gelijktijdig extra informatie op je scherm geprojecteerd. Door deze digitale laag maak je tijdens de Augmented Reality Stadstour van Breda een sprong in de tijd en leer je van alles over historische plaatsen van de stad terwijl je op de locatie staat.

Geschiedenis van Breda komt tot leven
De app met speciaal ontwikkelde AR-animaties en beelden neemt je op entertainende wijze mee door de veelbewogen geschiedenis van Breda. De app brengt je langs historische plekken met een bijzondere verhalen die ter plekke worden verteld. Op locatie, te vinden via GPS, komen historische gebouwen digitaal tot leven en opent Breda deuren die anders gesloten blijven.

Stap binnen op de binnenplaats van het renaissance paleis van Hendrik de 3e van Nassau-Breda. Of zie het Turfschip tot leven komen. Dat diende als 'paard van Troje' met daarin zeventig soldaten die dagenlang moest wachten om het kasteel in her te veroveren van de Spanjaarden. Open de 'geheime deurtjes' van de catacomben onder het stadhuis, de cellen van het oude gerechtsgebouw. Of neem een kijkje in de oorspronkelijk officiële laatste rustplaats van de Nassaus en het Koningshuis onder de Grote of Onze-Lieve Vrouwenkerk.

Innovatie
De app heeft een 2D en een 3D-kaart met diverse points of interest. Alleen ter plaatse kun je door een digitale laag en speciaal ontwikkelde floor- en image recognition alles zien, lezen en horen over historische locaties en komt de geschiedenis tot leven. Een extra leuke interactieve manier om de stad Breda te ontdekken. Zo maak je, naast het zoeken naar informatie over de leukste plekken van de stad, ook op een leerzame manier gebruik van je mobiel. Met deze innovatieve app wil Citymarketing Breda de stad op een bijzondere manier op de kaart zetten en kan iedereen op een interactieve en vernieuwende manier Breda ervaren. Deze unieke Augmented Reality Stadstour is dé manier om verliefd te raken op Breda en haar rijke historie!

Meer informatie Augmented Reality Stadstour Breda
Lancering AR-tour : vanaf 4 oktober 2018 gratis te downloaden in de Appstore en Google Playstore
Locatie : Breda
Website : www.vvvbreda.nl