Rotterdam,
15
december
2018
|
11:19
Europe/Amsterdam

Betoverend Breda opent met onthulling magische kerstboom

Breda wordt drie weken lang getransformeerd tot betoverende stad en is podium voor talloze, sfeervolle evenementen voor jong en oud

Samenvatting

Op de avond van 14 december opende burgemeester Paul Depla op feestelijke wijze Betoverend Breda. Met de onthulling van de ruim
10 meter hoge kerstboom op de Grote Markt luidde de burgervader het winterseizoen in voor alle Bredanaars en bezoekers van de stad. Na de officiële opening genoot een overvolle Grote Markt van een spetterend optreden van zangeres Maan (winnaar van The Voice of Holland 2016) en het ZO! Gospel Choir. De avond werd gezamenlijk afgesloten met een gezellige Breda-lala onder begeleiding van de Nieuwe Veste Big Band, geheel in kerstsfeer.

Eerste stad met eigen Kerstsprookje
Op de Grote Markt staat een elf meter hoge kerstboom die elke dag een bijzonder verhaal vertelt. Niet zelf, maar via Careltje: het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont. Tijdens de winterperiode heeft Careltje zijn intrek genomen in de kerstboom een heeft hij tijdens de openingsavond voor het eerst zijn verhaal verteld. Vanaf nu heb je elke dag de kans om kennis te maken met dit typisch Bredase schoffie tussen 15:00 en 20:00 uur.

Uniek programma
Tijdens Betoverend Breda worden Bredanaars en bezoekers van de stad tot en met 6 januari 2019 ondergedompeld in winterse sferen met bijzondere evenementen, een schaatsbaan, prachtige lichtshows en uiteraard een metershoge betoverende kerstboom. Met meer dan zestig onderdelen heeft Betoverend Breda een uitgebreid programma voor iedereen. Zoals een sfeervolle lichtjeswandeling in het Mastbos, een Disney-optocht in het oude centrum met aansluitend een vertoning van de nieuwe Mary Poppins film, een spectaculaire lichtshow bij de fontein in het Valkenberg en op de Grote Kerk en bijzondere themawandelingen door de stad. Op de speciaal aangelegde schaatsbaan worden verrassende avonden georganiseerd, zoals een silent disco, schaatsen bij kaarslicht een 80’s disco party. Warme chocolademelk, muziek en glühwein zorgen voor authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud.

download
Start Betoverend Breda - 2018 - HD
Boilerplate

Meer informatie
Datum : t/m 6 januari 2019
Tijdstip events : Dagelijks van 9:00 uur – 21:00 uur.
Kijk voor actuele informatie op de website
Locatie : Grote Markt en omgeving
Facebook : www.facebook.com/bredavvv
Website : www.betoverendbreda.nl