Rotterdam,
06
december
2018
|
10:30
Europe/Amsterdam

Betoverend Breda tovert Grote Markt om tot magisch winterlandschap

Citymarketing Breda organiseert winters evenement voor Bredanaars en bezoekers

Van 14 december t/m 6 januari wordt het centrum van Breda drie weken lang getransformeerd tot een betoverende winterstad. Betoverend Breda dompelt je onder in winterse sferen vol leuke evenementen voor jong en oud, een schaatsbaan, prachtige lichtshows, sfeervolle optochten, spetterende optredens en uiteraard een metershoge kerstboom. Betoverend Breda wordt op de avond van 14 december feestelijk geopend door burgemeester Paul Depla. Hiermee opent hij het winterseizoen voor alle Bredanaars en bezoekers van de stad.

Opening van het winterseizoen
Tijdens Betoverend Breda kunnen Bredanaars en bezoekers voor, tijdens én na de feestdagen genieten van gezellige activiteiten, magische shows en veel muziek. Tijdens de opening op 14 december zijn er spetterende optredens van zangeres Maan (winnaar van The Voice of Holland 2016) en het ZO! Gospel Choir. De avond wordt sfeervol afgesloten met een niet te missen sing-a-long, die begeleid wordt door de Bredase Nieuwe Veste Bigband.

Careltje en de kerstboom
Op de Grote Markt staat een elf meter hoge kerstboom die op 14 december door burgemeester Paul Depla wordt onthuld. Vanaf die dag vertelt de boom elke dag een bijzonder verhaal. Niet zelf, maar via Careltje: het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont. Tijdens Betoverend Breda heeft Careltje zijn intrek genomen in de kerstboom en zal hij tijdens de openingsavond voor de eerste keer zijn verhaal vertellen. Dé kans om kennis maken met dit typisch Bredase schoffie!

Programma
Betoverend Breda heeft ruim drie weken lang een zeer uitgebreid programma voor iedereen. De sfeervolle lichtjeswandeling in het Mastbos, een Disney-optocht in het oude centrum met aansluitend een vertoning van de nieuwe Mary Poppins film, een spectaculaire lichtshow bij de fontein in het Valkenberg en op de Grote Kerk en bijzondere themawandelingen door de stad zijn slechts enkele onderdelen van het meer dan zestig onderdelen tellende programma. Naast de sfeervolle kerstboom worden op de speciaal aangelegde schaatsbaan verrassende avonden georganiseerd, zoals een silent disco, schaatsen bij kaarslicht en een 80’s disco party. Warme chocolademelk, muziek en glühwein zorgen voor authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud.

De openingsavond van Betoverend Breda op 14 december op de Grote Markt begint om 18.30 uur. Een avond voor jong en oud, voor Bredanaars en bezoekers, aangeboden door Citymarketing Breda. We hopen dat je erbij bent om samen het magische winterseizoen in te luiden!

Meer informatie
Datum: 14 december 2018 (opening) t/m 6 januari 2019
Tijdstip events: dagelijks overdag tot 's avonds
Locatie: Grote Markt en omgeving
Facebook: www.facebook.com/bredavvv
Website: www.betoverendbreda.nl