Rotterdam,
11
juni
2019
|
16:46
Europe/Amsterdam

Bredase Smaakmakers van Start

Breda eert bijzondere inwoners van de stad met fototentoonstelling ‘Bredase Smaakmakers’ op de Willemstraat

Samenvatting

Vanmiddag opende burgemeester Paul Depla de fototentoonstelling ‘Bredase Smaakmakers’ die tot en met 7 juli vrij toegankelijk is voor publiek. Tijdens de opening zijn alle Smaakmakers in het zonnetje gezet en werden ze verrast met een uitgebreide lunch in gezelschap van burgemeester en wethouders. Die Bredase Smaakmakers zijn 38 Bredanaars die zich onder andere met sport, cultuur of in de zorg inzetten voor Breda en haar inwoners. De Willemstraat is als plek bewust gekozen. Door het buiten te doen biedt het Bredanaars en bezoekers aan de stad de gelegenheid om kennis te maken met deze bijzondere inwoners van de stad.

Verrassende verhalen
Van Buddy to Buddy tot kunstcollectief en van statushouder tot scharrelondernemer: op de tentoonstelling zijn veel verschillende en verrassende verhalen te lezen. Onder meer van Anne en Hannah met hun stichting Buddy to Buddy waarmee ze vluchtelingen en Bredanaars dichter bij elkaar brengen. Door samen het Bredase leven te delen, voelen vluchtelingen zich welkom in Breda. Of Sinéad Power, een jonge Bredase die acht jaar geleden verlamd raakte door een chronische spierziekte en die zich nu inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.

Breda brengt het écht samen
Gemeente Breda en Citymarketing Breda zijn initiatiefnemers van de tentoonstelling. Burgemeester van Breda, Paul Depla is erg trots op de Smaakmakers tentoonstelling: “Met deze verzameling aan enthousiaste en bijzondere Bredanaars wordt ons Breda écht samengebracht. Zoals Breda is er maar een, maar dat ene unieke exemplaar zit wel bij velen in het hart en ook nog op de juiste plek. Dat komt door de verhalen en beelden in de tentoonstelling zo mooi naar voren en op een manier dat iedereen het ook kan zien. Deze Smaakmakers en ook alle anderen bij wie Breda bij het DNA hoort, die allemaal dezelfde trotsheid voelen als de Grote kerk weer in zicht komt, máken deze fantastische stad. Zij hebben ervoor gezorgd dat ons Breda is wat ze is en mede door hen blijft de stad zich ontwikkelen. Dit wordt vanaf nu onze manier om hen te eren en waarderen en onze dank voor hun inzet uit te spreken."

De inwoners maken de stad
Hildegard Assies, directeur Citymarketing Breda: “Als City Marketing Organisatie zijn we vereerd dat we in samenwerking met de gemeente deze manier van waardering aan de Bredase Smaakmakers vorm kunnen geven. Er is zoveel moois te zien en te beleven in Breda, maar het zijn toch de inwoners en hun verhalen die de stad maken tot wat ze is. Die verhalen zijn verschillend, maar één ding hebben de Smaakmakers gemeen: ze zetten zich met trots in voor Breda. De een zet zich in om anderen te helpen, de ander om zichzelf te ontwikkelen. Het motief is eigenlijk niet belangrijk, maar de verhalen leren dat je op heel uiteenlopende manieren van grote betekenis kunt zijn voor stadgenoten.”

Naast de expositie zijn er ook video’s gemaakt van alle Bredase Smaakmakers. Deze zijn, net als de complete interviews, te vinden op de website www.bredasesmaakmakers.nl.

Boilerplate

Meer informatie over Bredase Smaakmakers
E-mail : info@citymarketingbreda.nl
Website : www.bredasesmaakmakers.nl
Facebook : www.facebook.com/welkominbreda
Instagram : www.instagram.com/welkominbreda