01
mei
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Citymarketing Breda

Breda is een van de tien grootste gemeenten van Nederland. De gemeente Breda telt momenteel 180.000 inwoners. Sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 behoren ook de kerkdorpen Ulvenhout, Bavel, Prinsenbeek en Teteringen tot Breda. Eerder waren in 1942 al de dorpen Princenhage en Ginneken aan Breda toegevoegd.
Met ruim 180.000 inwoners is Breda de negende gemeente van Nederland en na Eindhoven en Tilburg de derde stad van Noord-Brabant.

Trendy stad
Breda is uitgegroeid tot een moderne stad met, dankzij zijn historische decor, een geheel eigen, gezellige sfeer.
Moderne ontwikkelingen op architectonisch gebied zijn aan Breda bepaald niet voorbijgegaan. Sprekende voorbeelden daarvan zijn het Chassé Theater (Herman Hertzberger), de nieuwe binnenstadswijk Chassé Park (Rem Koolhaas) en Mezz concerts&dance (Erick van Egeraat). Hedendaagse en historische monumenten vullen elkaar in Breda op een bijzondere manier aan en gaan vaak naadloos in elkaar over.

Gezelligheid voorop!
Breda wordt zowel door eigen inwoners als door bezoekers ervaren als een 'gezellige' stad. Dat komt niet in de minste plaats door de hoge ‘horecadichtheid’. Met name in de binnenstad en de wijk Ginneken struikel je letterlijk over de restaurantjes, kroegen en terrassen in allerlei soorten en voor ieder wat wils.
Tel bij dit alles op dat Breda een winkelsbestand heeft om je vingers bij af te likken en het is duidelijk waarom de stad t/m 2019 de titel Beste Binnenstad van Nederland mag voeren.