Rotterdam,
22
februari
2019
|
14:48
Europe/Amsterdam

Kielegat heeft primeur met ‘Careltje-outfit’

Bredanaar Dylan steelt de show tijdens carnaval

Samenvatting

Wat gaan we dit jaar in het Kielegat zien? Als de voorspellingen uitkomen, verkleden veel Bredanaars zich als personages uit populaire Netflix-series als Casa de Papel en Peaky Blinders. Ook een pak in de vorm van je favoriete Whatsapp emoticon schijnt een hit te zijn. En dat kapitein Jack Sparrow-kostuum? Kan dat eigenlijk nog wel? Dit jaar zal er in ieder geval één Bredanaar volstrekt uniek voor de dag komen. De 11-jarige Dylan De Groot komt als Careltje.

De show stelen
Als Careltje? Waar moet ik die van kennen, vraagt u zich wellicht af. Niet van Netflix, niet uit de bioscoop, maar gewoon hier uit Breda. Careltje stal tijdens het afgelopen winterevenement ‘Betoverend Breda’ namelijk de show door dagelijks meerdere keren zijn verhaal te vertellen op de Grote Markt bij de kerstboom. Dylan De Groot en zijn moeder Marjolein zijn eind december ook komen luisteren naar het sprookje van deze oer-Bredanaar en raakten gefascineerd door Careltje. Marjolein Krebbeks: ‘Het sprookje van Careltje, het jongetje dat al honderden jaren onder de binnenstad van Breda woont, was voor Dylan het hoogtepunt van Betoverend Breda. Daarom besloot ik Citymarketing Breda een brief te sturen en hen te vragen ons te helpen Dylan tijdens carnaval als Careltje verkleed te laten gaan. Gelukkig reageerden zij heel enthousiast en steelt Dylan volgende week de show als Careltje.’

Verkleed als Careltje
Er was echter nog een probleem… Want slechts een paar mensen weten hoe Careltje eruitziet. Tijdens Betoverend Breda was immers alleen zijn stem te horen of een schim te zien. Hoe ga je als iemand verkleed waarvan je niet weet hoe hij eruitziet? Dat was een flinke uitdaging. Ook voor Citymarketing. Maar door het enthousiasme van Dylan zijn we die uitdaging aangegaan om een mooi kostuum te maken voor Dylan in de stijl van Careltje! Maar Careltje is niet zo gemakkelijk voor een gat te vangen. Hij zette speciaal voor Dylan een speurtocht uit door Breda met op verschillende plekken hints, aanwijzingen en items voor zijn outfit. Uiteindelijk verzamelde Dylan alle items van het Careltje-pak pak zonder het ventje zelf ook maar een moment in levenden lijve te ontmoeten.

Zeg hallo tegen Dylan… uuuh Careltje
Veel inwoners en bezoekers lieten tijdens het winterevenement zelf of via social media al weten heel enthousiast te zijn over dit Bredase mannetje. Citymarketing Breda heeft naar aanleiding van Betoverend Breda honderden vragen gekregen over Careltje. En roept iedereen op die Careltje (Dylan) tegenkomt, hem te begroeten!

download
CARELTJE_CHALLENGE_Episode1_V5
Boilerplate

Meer informatie over de Careltje-outfit

Instagram: www.instagram.com/welkominbreda
Facebook : www.facebook.com/bredavvv
Website :
 www.vvvbreda.nl