Rotterdam,
12
november
2018
|
13:49
Europe/Amsterdam

Op zoek naar Bredase Smaakmakers

Gemeente en City Marketing Breda lanceren platform met inspirerende verhalen van Bredanaars voor Bredanaars

Samenvatting

Gemeente Breda en Citymarketing Breda zijn vanaf november 2018 op zoek naar bijzondere, veelzijdige, spraakmakende, heldhaftige, ondernemende, vrijgevige, gepassioneerde en inspirerende bewoners die iets voor hun stad betekenen. Vanaf 12 november kan elke Bredanaar tussen de twaalf en achtentachtig jaar zichzelf, of een ander met een bijzonder verhaal, opgeven als Bredase Smaakmaker. Hiervoor is een speciaal platform gelanceerd. Door de Bredase Smaakmakers letterlijk samen te brengen willen de initiatiefnemers de veelzijdigheid en diversiteit van de Bredanaars laten zien. Een vakjury zal de inzendingen beoordelen en de komende tijd bekendmaken wie zich daadwerkelijk een van de Smaakmakers van Breda mag gaan noemen.

Breda brengt het samen
In Breda komen de mooiste verhalen samen. Bijzondere verhalen van bijzondere Bredanaars die stuk voor stuk bijdragen aan het unieke karakter van de stad. Deze Bredanaars noemen we Bredase Smaakmakers. Of ze nu bekend of onbekend zijn, jong of oud, heldhaftig of hartverwarmend, ze hebben één ding gemeen: Breda brengt ze samen.

Platform met bijzondere verhalen
Omdat we als stad trots zijn op deze Smaakmakers, willen wij ze letterlijk samenbrengen. Op een eigen website, vol bijzondere portretten en verhalen. Via www.bredasesmaakmakers.nl mag iedereen zijn of haar verhaal vertellen, of een Bredase Smaakmaker aanmelden. Alle bijzondere verhalen die Breda samenbrengt worden zo gebundeld op een sympathiek, divers en laagdrempelig platform, van Bredanaars voor Bredanaars en waar iedereen even belangrijk is. Ook kunnen mensen de bijzondere verhalen delen via het Facebook en Instagram kanaal ‘Welkom in Breda’.

Eerste verhalen
Als voorzet zijn alvast zes Bredase Smaakmakers op het platform gezet. Zoals Anne en Hannah, die met hun stichting Buddy To Buddy Breda vluchtelingen en Bredanaars dichter bij elkaar brengen. Of docente Dianne Kikstra, die met Welkomsttaal vluchtelingen en expats in de centrale bibliotheek van Breda laat kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur. Ook professioneel turnster Femke van Brunschot komt naar voren als inspiratiebron voor veel jonge turnsters. Daarnaast is ook Jeroen de Bont, beter bekend als Dokter Worst, een Bredase Smaakmaker. Met zijn kraam op de Oude Vest brengt hij iedereen samen, van bankiers tot daklozen. Vrijwilliger Johan de Koning is één van de drijvende krachten achter AV Sprint: een club die wekelijks duizenden Bredanaars op de been brengt. Ook Marianne Gillis, die als EHBO’er al vijfenvijftig jaar mensen helpt, vertelt op de website haar bijzondere verhaal.

 

Boilerplate

Meer informatie over Bredase Smaakmakers

E-mail: info@citymarketingbreda.nl
Website: www.bredasesmaakmakers.nl
Facebook: www.facebook.com/welkominbreda
Instagram: www.instagram.com/welkominbreda
Ingangsdatum aanmeldingen: 12 november 2018