Rotterdam,
29
april
2019
|
14:36
Europe/Amsterdam

Zet ‘den Ollander’ aan het werk op de Dag van de Arbeid!

Winkels over de grens open op woensdag 1 mei. Ondernemers uit Breda verwelkomen Belgische gasten.

Samenvatting

Aanstaande woensdag is het zover. Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, kan iedereen genieten van een heerlijke vrije dag. In heel Europa slapen mensen uit en maken zich op voor een ontspannen familiedag, zo ook in België. Uitzondering daarop is Nederland. Wellicht zit het in hun volksaard, een natie van koopmannen, maar ze doen er niet aan. Op 1 mei gaat iedereen naar zijn werk en zijn de winkels, restaurants en cafés gewoon open. Dus bent u op zoek naar een nieuwe zomeroutfit of wilt u pintje drinken in een mooie en historische binnenstad, kom dan woensdag vooral naar Breda!

Familiedag
Op 1 mei 1890 werd de eerste internationale Dag van de Arbeid georganiseerd. Traditioneel werd deze dag in België opgeluisterd met fanfare, praalwagens, verkleedpartij en wielerwedstrijden. Die tradities zijn in de afgelopen decennia op de achtergrond geraakt. 1 mei is nu meer een familiedag. Voor Breda de uitgelezen kans om haar zuiderburen uit te nodigen een bezoek te brengen aan de stad. De stad die afgelopen jaar in Nederland werd uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland door de veelzijdigheid aan bijzondere winkels en de gezellige terrassen.

Authentiek Breda
Wat kunt u als bezoeker verwachten op 1 mei? Het vakantiegevoel begint al wanneer u de rechtstreekse trein van Antwerpen naar de binnenstad van Breda neemt. Komt u met de auto? Geen probleem. Er is genoeg parkeerruimte in en rond de binnenstad. Bij aankomst drinkt u eerst een lekkere cappuccino op de Grote Markt of een van de vele terrassen die de stad rijk is. De loopafstanden in Breda zijn kort. De authentieke straatjes voeren u daarna langs bijzondere winkels op het gebied van mode, design, koken en literatuur. Voor sportieve bezoekers zijn er verschillende, aantrekkelijke routes uitgestippeld die u te voet of met de fiets kunt doen. Bent u meer van deze tijd? Download dan de Breda AR Stadstour. Breng historische locaties van Breda tot leven op uw eigen smartphone met Augmented Reality techniek. U sluit de dag af in een gezellig café of restaurant. Want België en het zuiden van Nederland, en dan in het bijzonder de stad Breda, hebben gemeen dat ze de bourgondische levensstijl omarmen.

Hildegard Assies, directeur Citymarketing Breda: “Op slechts een half uur rijden van Antwerpen is Breda ook voor onze Belgische buren een hele aantrekkelijke stad. De winkels zijn er open wanneer er -zoals aanstaande woensdag- in België een feestdag is. Dit geldt ook voor alle zondagen. Op donderdagavond is het trouwens koopavond. Dus ik zou vooral iedereen in België aanraden om op de Dag van de Arbeid naar Breda te komen. Zet den Ollander maar aan het werk! Wij zijn er klaar voor. ”

Boilerplate

Overige informatie Citymarketing Breda
Citymarketing en VVV Breda
Stadserf 24811 XS Breda
Tel: 0900 5222 444 / 076-5222093
Email: info@vvvbreda.nl
Website: www.welkominbreda.nl
Facebook: www.facebook.com/bredavvv