Rotterdam,
27
maart
2019
|
13:57
Europe/Amsterdam

Fotograaf Marcel van Luit toont werk in Cobra Art Gallery

Internationaal geroemde fotograaf voor het eerst te zien in Amsterdam

Samenvatting

Fotograaf en editor Marcel van Luit vertoont vanaf 13 april een maand lang zijn werk in high end galerie Cobra Art Gallery in Amsterdam. Het bijzondere, digitale werk van de kunstenaar – die grote namen als de Amerikaanse zanger Usher en autofabrikant Audi tot zijn klanten kan rekenen – is hiermee voor het eerst in Nederland te zien.

Digitale droomwereld
De Nederlandse fotokunstenaar Marcel van Luit liet zich na de geboorte van zijn oudste zoon inspireren door zijn verbeeldingskracht en wilde de rijke fantasie van zijn kinderen visualiseren. Hij begon met het creëren van compleet nieuwe werelden en ontwikkelde een geheel eigen handtekening in de digitale fotografie. Marcel deelde zijn werk op Instagram en werd al snel opgemerkt door de internationale kunstscène, waarna zijn carrière zich in razend tempo ontwikkelde. Marcels grote en kwalitatief hoogwaardige foto’s kenmerken zich door dromerige, digitaal samengestelde beelden waarin werkelijkheid en fantasie met elkaar zijn verweven. Prachtige lichtcontrasten, de natuur en kinderlijke onschuld zijn terugkerende onderwerpen in zijn werk, die de kijker in een bijzondere fantasiewereld trekt.

Mike van Rijswijk, CEO Cobra Art Company: “Als CEO van Cobra Art Company zie ik dagelijks veel werk van upcoming kunstenaars. Toen mijn vrouw en ik het werk van Marcel zagen, wisten wij direct dat het uniek was. We zijn trots om zijn werk in onze galerie te mogen presenteren.”

Eerste expo in eigen land
Het is de eerste keer dat Marcel van Luit zijn werk in Nederland vertoont. Tot nu toe kan de kunstenaar vooral op internationale bekendheid rekenen, en wordt hij vertegenwoordigd door ADB Agency in New York, Londen en Parijs. In samenwerking met Hollywood-producer Taylor Cut Films creëerde hij artwork voor grote namen in de muziekindustrie zoals Usher, en voor merken als Audi en Samsung. Sinds zijn carrière in 2018 vleugels kreeg, is het dit voorjaar tijd voor een grote expositie in Amsterdam.

Marcel van Luit: “De energie, het enthousiasme en de diversiteit van Cobra Art Gallery spreekt me enorm aan. Mijn werk is tot nu toe alleen in het buitenland te zien geweest en ik vind het erg gaaf om het nu in eigen land te kunnen tonen.”

Over Marcel van Luit
In april 2018 had de Nederlandse kunstenaar Marcel van Luit zijn eerste expositie bij Jean Gallery in Antwerpen, waarna een maand later een solo-expositie volgde bij Art Gallery Corrado Bortone in Parijs. In juli 2018 had hij zijn tweede solo-expositie bij ArtCube Gallery, tevens in de Franse hoofdstad. In december van hetzelfde jaar werd Marcel vertegenwoordigd door GWS Gallery op Art Miami. In april 2019 exposeerde hij in São Paulo, Brazilië bij Gabriel Wickbold Studio & Gallery.

Over Cobra Art Gallery
Cobra Art Gallery, met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, is onderdeel van Cobra Art Company. Mike en Jeannette van Rijswijk zijn vanaf 1983 het creatieve brein achter de high end kunstgroothandel. Met oog voor detail, een goed gevoel voor kleur en interieurdesign en een schat aan ervaring streven zij naar vernieuwende concepten. Twee keer per jaar lanceert Cobra Art een nieuwe collectie foto’s, schilderijen en kunstobjecten van artiesten uit binnen- en buitenland.

Cobra Art Company behoort tot de absolute top van kunstgroothandels en distributeurs van moderne schilderijen en fotokunst op plexiglas. Hun klantenbestand bestaat uit luxe interieurwinkels, architecten, interieurdesigners, hotels en projectontwikkelaars van over de hele wereld. Cobra Art Company neemt deel aan internationale beurzen in onder anderen Frankrijk, Spanje, Engeland, USA en Azië waar zij twee keer per jaar in een luxueuze stand hun nieuwste high end kunstcollecties tonen. Kijk voor meer informatie op www.cobraart.nl

Boilerplate

Meer informatie over Marcel van Luit

E-mail: office@cobraamsterdam.com

Facebook: https://www.facebook.com/marcel.vanluit

Instagram: https://www.instagram.com/marcel_van_luit/