Rotterdam,
26
maart
2024
|
11:44
Europe/Amsterdam

Comic Film & Manga Fest maakt comeback na vier jaar

Een geslaagde editie vol hoogtepunten in het Rotterdamse Ahoy

Samenvatting

Na vier jaar van afwezigheid, keerde hét Comic Con event van Nederland afgelopen weekend terug naar Rotterdam. Het onder fans langverwachte Comic Film & Manga Fest 2024 is terug met een nieuwe naam, nieuwe uitstraling, meer ruimtes en een uitgebreider programma. O.a. grote internationale acteurs zoals Tom Felton (Harry Potter), Christopher Lloyd (Back to the Future) en Jeff Ward (One Piece) maakten hun opwachting in Ahoy Rotterdam. Met 6.500 aanwezige bezoekers stelde het drukbezochte evenement niet teleur.

Rijk en gevarieerd programma
23 en 24 maart werd evenementenlocatie Ahoy volledig omgetoverd tot een stripboeken, manga, anime, cosplay, bordspellen, films en tv-series hemel. Het festival trapte af met een feestelijk openingsmoment op de main stage, waar de filmsterren en professionele cosplayers één voor één werden geïntroduceerd. Bezoekers konden op de foto met hun favoriete artiesten, er waren signeersessies, selfiemomenten, meet & greets en ook aan cosplay was er geen gebrek. Vooral de photoshoot booths waaronder van Stranger Things, Beauty & The Beast en The Last of Us waren populair. Ook konden bezoekers op de foto met de DeLorean DMC-12, bekend van de film Back to the Future. Als klapper op de vuurpijl werd het festival op zondag afgesloten met een concert van Tom Felton.


Tattoo’s, graffiti, cosplay wedstrijden en meer
Doorgewinterde cosplayers konden hun hart ophalen op bij de verschillende cosplay fotoshoots. Daarnaast werden liefhebbers van popcultuur verblijd met de aanwezigheid van bekende acteurs uit verschillende populaire tv-series zoals The Walking Dead, Sons of Anarchy en The 100. Tijdens de panel talks op het podium kregen fans antwoord op de meest prangende vragen van hun favoriete acteurs, striptekenaars en cosplayers. Bij de live draw & graffiti workshop werden bezoekers hun creatieve kant op de proef gesteld. Ook konden er actiefiguren, posters, allerlei merchandise, stripboeken en buitengewoon Aziatisch eten gekocht worden en werden er zelfs ter plekke tatoeages gezet. In de artist alley waren verschillende striptekenaars te vinden en Robert van der Kroft, bekend van Sjors & Sjimmie liet ook zijn gezicht zien.


Een geslaagde editie
Al met al was er voor de 6.500 bezoekers meer dan genoeg te beleven. Het Comic Film & Manga Fest 2024 kan met trots terugkijken op een zeer geslaagde editie. Het evenement bracht fans uit het hele land samen en creëerde herinneringen die hen nog lang bij zullen blijven. 

Vanwege het grote succes en de goede sfeer die tijdens het weekend op het evenement hing, is de nieuwe datum voor volgend jaar vastgesteld op 15 & 16 maart 2025. Tickets zijn verkrijgbaar in de online shop via www.comicfilmmangafest.com

Boilerplate
download
CFMF Aftermovie short