Rotterdam,
13
juni
2017
|
14:07
Europe/Amsterdam

Avond van de Romantische Muziek krijgt vervolg

Na succes van vorig jaar Rotterdams klassiek muziekfestival opnieuw zaterdag en zondag

Samenvatting

Na een eerste succesvolle editie van vorig jaar vindt ook dit jaar weer de Avond van de Romantische Muziek plaats. Dit gebeurt op de avond vóór de dag van de Romantische Muziek die dit jaar plaatsvindt op zondag 20 augustus. Al meer dan dertig jaar wordt er in het Park bij de Euromast in Rotterdam één keer per jaar de romantiek gevierd. Denk aan bloemetjes picknickkleden op het gras, tafels met heerlijk eten van Rotterdamse horeca bij ParkProeven , prachtige wijnen, klassieke muziek en gezellige lichtjes door het prachtige park met honderden eeuwenoude berken. Tussen het groen staan verschillende podia waar romantische muziek klinkt. Zoals altijd is er aandacht voor aanstormend en lokaal talent. Laat je verrassen door wat Rotterdam allemaal aan muzikaal talent in huis heeft. En dat voor weinig, want al drie decennia lang is het evenement vrij toegankelijk. Maar zonder financiële steun geen festival, dus wordt er om die reden bij de ingang om een donatie gevraagd. Bepaal zelf wat je het festival waard vindt. 

When the night falls
De Drijvende Diva, een operazangeres die in een gigantische jurk van parasols op het water haar kunsten ten gehore brengt, was vorig jaar één van de hoogtepunten van de Avond van de Romantische Muziek. Omdat de avondprogrammering vorig jaar zo’n groot succes was, heeft de organisatie van de Dag van de Romantische Muziek besloten om de bezoekers opnieuw te trakteren op een romantische avond in het park. Wat is er tenslotte romantischer dan klassieke muziek, lekker eten en wijn bij het invallen van de avond? Hoe meer het park in het donker gehuld is, hoe mooier de lichtjes en fakkels hun romantische licht werpen over het schemerige festivalterrein. Na het succes van klassieke muziek DJ Mr. Van Walsch is hij er dit jaar ook weer bij en kan er flink gedanst worden!

Podium voor jong talent
Meer dan drie decennia geleden speelde een klein ensemble in de rozentuin van het Park bij de Euromast. Het was de allereerste editie van de Dag van de Romantische Muziek, het vrij toegankelijke muziekfestival dat iedere zomer het Park in lieflijke sferen hult. Wederom zal de romantiek heersen op zaterdagavond 19 en zondag 20 augustus, met tal van klassieke en romantische muzikale optredens. De 31ste editie staat vooral in het teken van (jong) Rotterdams talent, want daar hebben we nogal wat van in huis! Een veelbelovende naam dit jaar is de Rotterdamse violiste Elise Besemer. Zij is op de Dag van de Romantische Muziek te beluisteren op het hoofdpodium. Het aanstormende talent wordt begeleid op piano door Laurens de Man. Voor de invulling van het podium dat volledig gericht is op jong talent wordt samengewerkt met de Grada van Beek - Donner Stichting en Codarts. Ook is het net als andere jaren mogelijk om op de Dag van de Romantische Muziek zelf een instrument te bespelen, bij het podium van de Muziek Experience. Andere op en top Rotterdamse optredens zijn het Doelen Ensemble en het Ropera koor.

Over de Dag van de Romantische Muziek
De Avond- en Dag van de Romantische Muziek is een klassiek muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Het Park bij de Euromast in Rotterdam: een prachtig park en adembenemend decor voor klassieke muziek, heerlijk eten en drinken en verrassende randprogrammering. Stichting Cultuurbrigade vindt dat klassieke muziek voor iedereen is: of je het nu elke dag luistert of slechts één keer per jaar op de Avond of de Dag van de Romantische Muziek. Voor veel mensen is het traditie om veel aandacht te besteden aan hun (zelfgemaakte) romantische outfit, hierdoor waan je je echt in het romantische tijdperk.

Boilerplate

Overige informatie over de Dag van de Romantische Muziek
Datum : 19-8-2017 en 20-8-2017
Locatie : Park bij de Euromast
Toegang : Vrij toegankelijk (donatie gewenst)
Website : www.dagvanderomantischemuziek.nl
Facebook : www.facebook.com/dagvdromantischemuziek