Amsterdam,
26
mei
2017
|
08:21
Europe/Amsterdam

D/DOCK lanceert pop-up Healing Hub tijdens PROVADA

Healing Hub biedt creatieve work & social space voor innoveren, inspireren en ontmoeten in Amsterdam

Na een succesvolle introductie van Healing Hub als expositie op de designbeurs Salone del Mobile in Milaan, wordt het concept nu daadwerkelijk op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Op dinsdag 30 mei 2017 lanceert de Amsterdamse designstudio D/DOCK de pop-up Healing Hub op het Europaplein in Amsterdam tijdens de start van de PROVADA. Healing Hub is een creatieve work & social space waar de gasten kennismaken met de positieve kracht van een gezonde lifestyle en werkomgeving in combinatie met de kracht van innovatie.

Healing Offices concept
Healing Hub is gebaseerd op het concept Healing Offices dat bijdraagt aan een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een stijging van de levensverwachting. Dit concept werd door D/DOCK ontwikkeld met als uitgangspunt het creëren van een omgeving die bijdraagt aan een natuurlijke balans voor de werknemers. Healing Offices kenmerkt zich door een gebalanceerd interieurontwerp, geavanceerde technologieën, diversiteit en ruimte voor ontspanning. Door verschillende werkplek-typologieën toe te passen, wordt een landschap gecreëerd dat geschikt is voor verschillende activiteiten, verschillende personen en verschillende emoties. Dit komt de sociale interactie en creativiteit ten goede. De combinatie met een toegankelijk aanbod van gezonde voeding en het stimuleren van beweging maakt onderdeel uit van een gezond werklandschap.

Healing Hub
D/DOCK introduceert onder leiding van art director Jochem Straatman en design director Francesco Messori de recente innovaties van Healing Offices in de pop-up Healing Hub. Healing Hub biedt een toekomstvisie op een optimale werkomgeving en daarbuiten. “Het concept fungeert als een soort ‘tribal village’; een plek om empathisch te werken, rituelen te creëren, te ontmoeten, te delen, plezier te hebben, je verbonden te voelen en geïnspireerd te raken. Dit doen we door gelaagd te ontwerpen waarin vier fundamentele lagen zijn te onderscheiden: vorm en functie, rituelen en cultuur, intuïtie en emotie, spiritualiteit en magie”, aldus Coen van Dijck, CEO van D/DOCK. Bijzonder is ook de samenwerking met diverse partners, waaronder Furnify. In de Healing Hub zijn diverse producten ontworpen vanuit de gedachte meubilair en materialen circulair toe te passen.

Healing Hub, De werkende wereld voorbij.

Over D/DOCK
D/DOCK is een designstudio voor interieur- en totaalconcepten gevestigd in Amsterdam en Shanghai. Als innovator op het gebied van conceptontwikkeling, design, realisatie en productontwikkeling staat D/DOCK bekend om haar vooruitstrevende projecten en concepten. Zij creëert ontwerpen die verder rijken dan de functie en die worden gedreven door het comfort van de mens. Samen met een team van creatieve professionals realiseert D/DOCK-totaaloplossingen voor de zorg, onderwijs, retail, horeca en werkomgevingen, zoals Healing Offices, Circular Schools en ReDock

D/DOCK werkt samen met gerenommeerde opdrachtgevers waaronder Google, Philips, Facebook, Microsoft, Amgen, VUmc Amsterdam, Bosch Siemens Huishoudapparaten, NH Hotels en Starwood Hotels & Resorts. Daarnaast is D/DOCK betrokken bij internationale projecten in onder andere Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Australië, China, en Taiwan.

Over Furnify
In plaats van het produceren van nieuw meubilair dat uiteindelijk de grondstoffenvoorraad uitput, gebruikt Furnify dankbaar gedegradeerde interieurproducten. Zij geven ze een tweede leven door de producten opnieuw te ontwerpen en opnieuw te gebruiken. Daarbij voegen we nog een mooie laag toe aan de in deze producten aanwezige lagen: de vergeten herinneringen, de littekens, die allemaal deel uitmaken van de Furnify collectie.

Furnify werkt samen met gerenommeerde opdrachtgevers waaronder Zoover, GrandVision, Macaw, Delta Lloyd en Google, MoneYou en OVG.

Overige informatie over D/DOCK en Healing Hub

Adres D/DOCK Nieuwe Spiegelstraat 36, 1017 DG Amsterdam
Adres Healing Hub Europaplein, Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 420 1332
Websites www.ddock.com | www.healinghub.eu | www.furnify.nl
E-mail info@ddock.com
LinkedIn www.linkedin.com/company/DDOCKdesign