Rotterdam,
13
december
2018
|
12:37
Europe/Amsterdam

Jonge onderneemster runt Rotterdamse vestiging De Pizzabakkers

‘Uniek stukje Italië’ vormt perfecte match met de stad Rotterdam

Samenvatting

Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam startte de jonge onderneemster Sanne de Vries in september 2017 haar eigen filiaal van De Pizzabakkers waarmee ze een droom in vervulling ziet gaan. Na de hotelschool in Maastricht, enkele buitenlandse stages en een kortstondig avontuur in Amsterdam, bracht heimwee haar terug naar de stad waar zij is opgegroeid: Rotterdam. De stad Rotterdam vormt in haar ogen de perfecte match met De Pizzabakkers.

In Amsterdam leerde Sanne De Pizzabakkers al kennen. Eenmaal terug in Rotterdam bleek pal onder haar woning in de Pannekoekstraat het winkelfiliaal te koop te zijn. Dé kans om haar droom, eigen ondernemer zijn, te verwezenlijken. En dat midden in een gebied waar de ontwikkelingen die Rotterdam de afgelopen jaren doormaakte, misschien nog wel het beste zichtbaar zijn. De ideale plek voor een startende ondernemer. “Om mij heen zitten sfeervolle boetieks, in de Pannekoekstraat maar ook op de Nieuwemarkt en De Meent, en dat allemaal praktisch naast de onmisbare Rotterdamse markt waar ik graag een lekkerbek of loempia haal. Het voelt als ondernemer goed om hier onderdeel van uit te maken.”

Maar eigenlijk is het vooral de stad die voor Sanne de perfecte match met haar filiaal van De Pizzabakkers vormt. “Rotterdam heeft een oud karakter met een moderne twist. De stad is altijd in ontwikkeling maar verliest nooit zijn oorspronkelijke karakter. Net als de pizza’s die wij bij De Pizzabakkers serveren! Onze pizza’s zijn mooi van eenvoud en ik geloof dat, nét als bij Rotterdam, de sleutel tot succes in de kwaliteit van de ingrediënten zit, samen met de stevige bodem.” De Pizzabakkers staat volgens haar voor de onvoorwaardelijke liefde voor de Italiaanse keuken. “Tussen alle concurrentiegeweld willen wij een uniek stukje Italië uitdragen binnen culinair Rotterdam.”

De ambachtelijke pizza’s van De Pizzabakkers worden gebakken in Italiaanse houtovens. Door het complexe deegbereidingsproces is de bodem krokant, dun en vol van smaak. Die houtoven doet Sanne denken aan Rotterdam, al is dat eerder praktisch dan esthetisch. “De warmte, de echtheid, het karakter en de liefde die ik in de mensen om mij heen voel, die zorgen voor de juiste omgeving voor het bereiden van onze producten.”

De pizza’s worden belegd met uitsluitend verse ingrediënten en alle vleeswaren komen van familiebedrijven in Italië. Haar eigen favoriet is de pizza die in haar ogen het beste past bij haar beeld van Rotterdam: de Salami Finocchiona, een klassieke, stoere en toch eigentijdse pizza met tomaat, mozzarella en venkelsalami. “Perfect met een koude Peroni en Italiaans ‘bakkie pleur’ na afloop”, aldus de onderneemster.

Sanne, De Pizzabakkers en de stad Rotterdam vormen zo en hechte drie-eenheid. “Als ondernemer geniet ik elke dag van de levendigheid om mij heen, de opmars van het binnen- en buitenlandse toerisme en het continu kloppende hart van heipalen en nieuwe constructies. Behalve wanneer de straat bij mij voor de deur openligt, haha.”

Boilerplate

Overige informatie over De Pizzabakkers
Open : Maandag – Vrijdag 17.00 – 22.00 uur
Zaterdag 16.00 – 23.00 uur
Zondag 16.00 – 22.00 uur
Locatie : Pannekoekstraat 68A, 3011 LK Rotterdam
Telefoon : 010-2134338
Website : www.depizzabakkers.nl/rotterdam/
Facebook : www.facebook.com/DePizzabakkersPannekoekstraat