Rotterdam,
27
november
2023
|
16:59
Europe/Amsterdam

Diergaarde Blijdorp organiseert winterse loterij

Opbrengst gaat volledig naar onmisbaar onderzoek

Samenvatting

Na het succes van eerdere edities, organiseert Diergaarde Blijdorp ook deze winter weer een online loterij. Blijdorp zet zich in voor soortbehoud en natuurherstel. Het doen van onderzoek is hierbij essentieel. De opbrengst van de loterij komt dit jaar dan ook compleet ten goede aan onmisbare studies. Onder meer naar het DNA van de ernstig bedreigde Aziatische olifant.

Voor wie het ondersteunen van onderzoek nog geen reden genoeg is, zijn de te winnen prijzen waarschijnlijk voldoende om de laatste twijfel weg te nemen. De absolute droomprijs, is een overnachting in de dierentuin. Val in slaap met het geritsel van de dieren en word wakker van het gebrul en gegrom. Naast deze hoofdprijs zijn er nog tal van Blijdorp prijzen te winnen. Van een dagje op pad met de dierenverzorgers tot een verrassingsdiner met uitzicht op de olifanten. 

Lot voor lot 
Diergaarde Blijdorp trekt zich het lot van alle dieren aan. Daarom zet de Rotterdamse zoo zich al sinds jaar en dag in voor soortbehoud en natuurherstel. Recent heeft Blijdorp een lijst met tien dier- en plantsoorten gepubliceerd, die de dierentuin voor uitsterven wil behoeden. Om dit te bewerkstelligen en om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties ook van natuur en biodiversiteit kunnen genieten, is veel geld nodig. Met de loterij hoopt Diergaarde Blijdorp een begin te maken. Loten kosten €2,50 en zijn verkrijgbaar via de website van Diergaarde Blijdorp Home (diergaardeblijdorp.nl). De trekking vindt plaats op 12 januari 2024. 

Over Diergaarde Blijdorp 
Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde, beter bekend als Diergaarde Blijdorp, is al 166 jaar één van de mooiste dierentuinen van Europa. Het is niet alleen de best bezochte dierentuin van Nederland, maar ook al meerdere jaren verkozen tot het leukste uitje van Nederland. Je ervaart de wereldse natuur en dieren in Diergaarde Blijdorp van heel dichtbij. Meer informatie op diergaardeblijdorp.nl.