Rotterdam,
03
januari
2023
|
10:10
Europe/Amsterdam

Dineren op een sprookjesachtige plek: De Maaltuin strijkt dit voorjaar neer op Landgoed Vollenhoven

Nieuwe editie op eeuwenoude betoverende locatie

Samenvatting

Reizend restaurant De Maaltuin weet steeds weer te verrassen met originele edities op bijzondere locaties. Dit voorjaar beleven bezoekers op het eeuwenoude en mysterieuze Landgoed Vollenhoven een onvergetelijke culinaire ervaring. Naast een 5-gangendiner op verschillende plekken in het iconische Huis Vollenhoven, krijgen bezoekers een rondleiding door het gigantische huis en de tuin. Een unieke kans, want dit landgoed was voorheen altijd bewoond en zal binnenkort weer verbouwd worden. Daarna is het landhuis niet meer toegankelijk voor publiek. Dineren op deze plek is daarom echt een ‘once in a lifetime’ ervaring. Vollenhoven is bovendien één van de weinige landgoederen in Nederland waar je nog zo veel oorspronkelijke elementen uit het verleden kunt bewonderen.

Eten en drinken op een iconisch landgoed
Landgoed Vollenhoven ligt in De Bilt aan de Utrechtseweg, een doorgaande weg in de bossen tussen Utrecht en Zeist. Het landhuis is een opvallend herkenningspunt voor inwoners uit de regio. Dit iconische landgoed is in de twaalfde eeuw ontstaan en was eeuwenlang het thuis van adellijke families. Sinds een halfjaar is het landhuis onbewoond, voor het eerst sinds de bouw. Het adembenemende pand heeft meer dan 50 kamers en een diensthuis, oranjerie, koetshuis en ijskelder. Na meer dan 900 jaar krijgt iedereen nu de kans om het authentieke en sfeervolle Landgoed Vollenhoven zelf te ontdekken.

De mysteries van Landgoed Vollenhoven
Over Landgoed Vollenhoven doen veel verhalen de ronde. Er is namelijk nog van alles onduidelijk: wie hebben er in de afgelopen eeuwen gewoond? Hoe is de tuin tot stand gekomen en wat is precies het mysterie rondom de ‘schreeuwende mensen’ in de tuin? Ergens op het Landgoed schijnt namelijk nog steeds een echo te klinken. Het huis is zo gigantisch, dat het zich niet alleen leent voor het verstoppen van vele geheimen, maar ook mensen. In de Tweede Wereld Oorlog zaten hier namelijk onderduikers verstopt. Gasten gaan tijdens deze editie van De Maaltuin zelf op ontdekkingstocht om de mysteries van het landgoed te ontrafelen.

Een romantische avond uit
Tijdens deze editie van De Maaltuin speelt dit prachtige landhuis een hoofdrol. Het diner vindt plaats in 7 ruimtes, van jachthuis tot bibliotheek en tuinkamer. Elke kamer heeft zijn eigen opvallende behang, inrichting en verhalen. Om de beleving compleet te maken staan de haardvuren te knisperen: romantischer wordt het dit voorjaar niet. Tijdens je avond op het landgoed worden prachtige verhalen verteld over de historie van het landgoed en zijn bewoners. Naast de adellijke families die hier hebben gehuisd, woonden er ook personeelsleden. Beleef de prachtige verhalen over de geschiedenis en bewoners tijdens deze nieuwe editie van De Maaltuin!

Over De Maaltuin
De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en livemuziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. De Maaltuin heeft eerder plaatsgevonden op onder andere Paleis Soestdijk, het Muiderslot, Vliegbasis Soesterberg, Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en Trompenburg Tuinen & Arboretum.