Rotterdam,
29
juni
2023
|
14:58
Europe/Amsterdam

Dompel je onder in de koninklijke verhalen van Slot Zuylen met de Maaltuin

Volg een pad vol beleving door de geschiedenis van verschillende koningshuizen tijdens een uniek diner

Samenvatting

Eeuwenoude kastelen barsten van de bijzondere verhalen. Verhalen om verteld en beleefd te worden, vindt reizend restaurant de Maaltuin. Deze zomer strijkt zij voor het eerst neer op het bijzondere Slot Zuylen, waar de historie van verschillende koningshuizen voortleeft. Reis mee naar deze idyllische verborgen parel, geniet van een koninklijk diner en laat je inspireren door de uiteenlopende en bijzondere verhalen van de familie van Tuyll van Serooskerken, die eeuwenlang op dit kasteel woonden. 

Ontdek het bijzondere kasteel van binnen en van buiten
Tijdens deze unieke avond uit volgen gasten een route door het slot en de kasteeltuinen. Van de Gobelinzaal tot de eetkamer en van het terras tot het prachtig bloeiende hof: alles passeert de revue. Wat deze plek zo uniek maakt, zijn de meerdere koningshuizen die gediend werden. De familie die hier woonde was loyaal aan het koningshuis dat aan het hoofd van de staat stond op dat moment. In chronologisch vertelde verhalen worden de historische kronieken van de Spaanse koning, de Franse koning en de familie van Oranje-Nassau verteld. 

Een culinaire route door de geschiedenis
Het avontuur begint bij de poorten van Slot Zuylen. Tijdens de wandeling maken bezoekers verschillende stops, elk een hoogtepunt in de tijdlijn van het kasteel. Gasten ontdekken de eetzaal en gobelinzaal, waar de prachtigste wandkleden de muren sieren. Op het terras worden zij verwend met een heerlijk welkomstdrankje & een bijzonder verhaal over het Spaanse Koningshuis. Laat je leiden door de prachtige kasteeltuinen, waar het volgende tijdperk begint: de loyaliteit aan het Franse koningshuis. Hier was overigens lang niet iedereen in Nederland van gecharmeerd, en ook met die kant zullen de gasten kennis maken… Ten slotte eindigt het gezelschap met een diner in de betoverende kasteeltuin, waar gasten zich laten verrassen door verbazingwekkende verhalen over het meest bekende koningshuis: dat van Oranje-Nassau.


Watertandend lekker dineren
Naast de fotogenieke en geschiedenisrijke omgeving, vertelt ook het diner een verhaal. Het bijzondere 5-gangen diner is er een uit duizenden. Op een grote opening tussen groene weelde genieten gasten van gerechten met een ‘oranje’ tintje. Zo wordt er een volledig oranje gerecht geserveerd. Misschien kun je de ingrediënten al raden! Ook staat er een moderne klassieker op het menu, waarbij de chef zijn inspiratie heeft gehaald uit de Oud Hollandsche keuken. Om het diner compleet te maken, zit er een wijn- en cocktailarrangement bij de prijs inbegrepen. Het diner, de drankjes én de setting in combinatie met livemuziek tijdens het eten maakt deze avond uit tot een zomeravond voor in de boeken. 

Over De Maaltuin
De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en livemuziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. Naast de Slot Zuylen editie zal de Maaltuin deze zomer ook op het Muiderslot neerstrijken.