Rotterdam,
31
maart
2023
|
14:15
Europe/Amsterdam

Duik in wereldse culturen tijdens een bijzonder culinair diner van De Maaltuin

Vier de lente bij de Trompenburg Tuinen met een uniek avondje uit

Samenvatting

Culinair genieten kan dit voorjaar tussen de mooiste planten en bomen van Rotterdam. De Trompenburg Tuinen verwelkomen komende maand opnieuw pop-up horecabeleving De Maaltuin in hun groene oase. Hier ontdek je idyllische plekjes en geniet je met goed gezelschap van een bijzonder 5-gangen diner vanaf 6 april (paasweekend) t/m 7 mei. Vier de lente met een duik in de rituelen uit verschillende culturen, die allemaal hun inspiratie halen uit de natuur. Laat je verrassen met een culinaire route langs verschillende plekken in de botanische tuin waarbij je kennismaakt met een schatkamer vol exotische bloemen, planten en bomen.

Culinair struinen door de tuinen
Het unieke pop-up restaurant De Maaltuin strijkt dit voorjaar weer neer voor een nieuwe editie in de Trompenburg Tuinen. Tijdens deze zogenoemde carrousel editie dineren gasten op verschillende plekken in de Rotterdamse botanische tuin. De Kapschuur, het Perenhof en het Zwanenmeer komen allemaal voorbij op de route. Het is een ideaal uitje voor iedereen die houdt van de natuur en struinen tussen duizenden prachtige bloemen, bomen en planten. De liefde voor de natuur gaat hier hand in hand met culinair genieten. Zo ontwikkelde chef Paul Oldemenger, die voorheen in sterren restaurants werkte, een bijzonder menu geïnspireerd op al het moois dat de prachtige tuin te bieden heeft. Dit brede smakenpalet wordt nog eens extra versterkt door het heerlijke wijn- of mocktailarrangement dat volledig past bij het menu. Er worden prachtige mythes en legendes verteld waarmee bezoekers bijzondere, wereldwijde rituelen leren kennen. Ook zijn er verschillende vormen van kunst te aanschouwen, zoals bijvoorbeeld de prachtige fotoreeks van Elsbeth van Noppen, ‘Nocturnal Garden’. 

Maak kennis met inspirerende culturen 
Deze bijzondere avond staat volledig in het teken van rituelen uit verschillende culturen. Zo maken bezoekers onder andere kennis met de Japanse Wishing Tree. Door gekleurde wenskaartjes in een boom op te hangen, vragen Japanners de goden dat het niet zal regenen tijdens hun viering van het Tanabata festival. De Maaltuin heeft een eigen Wishing Tree tijdens deze editie. Gasten kunnen een wens opschrijven en in de bomen hangen. Ook is er een heus museum stuk aanwezig tijdens het evenement: de Peyote, een cactus, staat in een vitrine in de kas. Volgens inheemse Mexicaanse stammen stelt Peyote hen in staat om in verbinding te komen met goden van de aarde en natuur.

Een bijzonder avondje uit
Het evenement belooft een écht avondje uit te worden. Vanaf het moment dat bezoekers aankomen bij de tuinen wanen zij zich meteen in een idyllische, groene oase. Met een verfrissend welkomstdrankje in de hand struinen zij door de tuinen en genieten van al het moois dat deze locatie te bieden heeft: duizenden prachtige bloemen, bomen en planten in bloei. Aan de hand van podcasts en creatieve belevingen leren gasten over de verhalen die achter deze mooie plek schuilen. Tijdens de inspirerende route langs de kas, het Perenhof en het Zwanenmeer worden eveneens gerechten geserveerd op een walking diner wijze. Gerechten die geïnspireerd zijn op de tuin zelf en bereid met zoveel mogelijk lokale en duurzame ingrediënten. Er wordt zelfs letterlijk een stukje tuin gegeten. In het menu kom je daslook tegen, een kruid dat weelderig groeit in de Trompenburg Tuinen.

Over De Maaltuin
De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en live muziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. Naast Trompenburg is de Maaltuin vanaf 10 maart te vinden op het Muiderslot en vanaf 9 juni op Vliegbasis Soesterberg. Ook zullen ze in het voorjaar nog op Paleis Soestdijk neerstrijken.

Over Trompenburg Tuinen & Arboretum
Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam.
 

Boilerplate

Meer informatie over De Maaltuin & Trompenburg
De Maaltuin
Tickets Trompenburg vanaf 6 april 2023: tickets
Data: 6 april t/m 7 mei 2023
Tijden: Van 18:00 tot 22:30
Ticketprijs: €99,95
Website: www.demaaltuin.nl
Facebook: De Maaltuin 
Instagram: De Maaltuin

Trompenburg 
Adres: Honingerdijk 86 (beneden), 3062 NX Rotterdam                               
Telefoon: 010-2330166                             
Website: www.trompenburg.nl
E-mail: tuin@trompenburg.nl
Facebook: Trompenburgtuinen       
Instagram: Trompenburg