Rotterdam,
28
februari
2023
|
12:23
Europe/Amsterdam

Een unieke horeca beleving bij pop-up restaurant SterkWater in het Muiderslot

Een onvergetelijke avond uit in het kloppende hart van een eeuwenoud kasteel

Samenvatting

Het middeleeuwse Muiderslot is één van de mooiste kastelen van Nederland. Met meer dan 700 jaar aan geschiedenis zit het vol verhalen. Dit voorjaar krijg je de kans om het kasteel op een unieke manier te beleven. Pop-up restaurant SterkWater tovert het Muiderslot van 30 maart t/m 30 april om tot een bijzondere horecalocatie. Hier geniet je niet alleen van spannende smaakcombinaties, tijdens een bezoek aan het reizende restaurant worden alle zintuigen geprikkeld. Geniet van een 5-gangen diner in het kloppend hart van het Muiderslot, terwijl je ontdekt hoe belangrijk de relatie met het omringde water hier was én nog steeds is.

Onvergetelijke culinaire ervaring
SterkWater maakt als reizend restaurant gebruik van bijzondere locaties. Dineren doe je in forten, kastelen, bunkers en andere historische plekken langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het strategisch gelegen Muiderslot is de plek waar de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe- én Oude Waterlinie, én waar zoet en zout water elkaar ontmoeten. Tijdens deze editie van Sterkwater ontdek je hoe belangrijk de relatie met het omringende water was én is. Ook ontdek je waarom Nederland en het slot niet zonder deze belangrijke relatie kunnen en wat de Stenen Beer, het oude tolhuis en het waterschild hiermee te maken hebben. Het diner vindt plaats in het kloppend hart van het kasteel: de ridderzaal, slotkeuken en eetkamer. Op het menu staan fantastische smaakbelevingen en boeiende verhalen.

SterkWater in het Muiderslot
Tijdens SterkWater in het Muiderslot volg je Prins Maurits van Oranje (bedenker van de waterlinies), een soldaat, een boerin en een ingenieur. Als gast bekijk je het Muiderslot door hun ogen en ontdek je waarom deze plek voor hen zo interessant en speciaal is geweest. Het Muiderslot heeft een belangrijke rol gespeeld in verschillende levens en hier kom jij tijdens SterkWater achter. Het menu is afgestemd op de locatie en verhalen van het Muiderslot. Het thema samenkomst vertaald zich ook naar jouw bord, waar bijvoorbeeld zoete en zoute smaken elkaar weten te vinden. De ingrediënten van het menu komen rechtstreeks uit de omgeving van het kasteel. Denk aan planten en kruiden uit de kasteeltuin en vis uit de rivier de Vecht. Het 5-gangenmenu wordt geserveerd met een bijpassend wijnarrangement of alcoholvrije mocktails. Een vegetarische variant is eveneens beschikbaar voor liefhebbers.

Onderdeel van drieluik
De Stelling van Amsterdam wordt dit voorjaar uitgelicht in een culinair drieluik: naast het Muiderslot reist SterkWater namelijk ook af naar Fort bij Abcoude en Fort bij Spijkerboor, die beiden deel uitmaken van deze stelling. Duik in de verhalen van deze rijksmonumenten en beleef op unieke wijze de Stelling van Amsterdam. Het menu is een reis door de tijd en door de natuur, waarbij het menu het verhaal van de locatie vertelt. Het pop-up restaurant verbindt gasten met elkaar en vertelt volop verhalen. Een avond SterkWater betekent horen, zien en proeven. Een unieke beleving die je moet ervaren.