Rotterdam,
28
oktober
2021
|
09:17
Europe/Amsterdam

Eerste editie van de Nationale Wijnquiz op 25 november

Test je wijnkennis onder leiding van presentatrice en vinoloog Astrid Joosten

Samenvatting

Ben je benieuwd hoe goed je zintuigen zijn ontwikkeld? Test je wijnkennis tijdens de allereerste online Nationale Wijnquiz, die wordt georganiseerd door de Wijnbeurs op donderdagavond 25 november. Misschien word jij wel uitgeroepen tot de beste wijnkenner van Nederland! Tijdens deze avond staat wijn centraal, maar het draait ook om beleving en gezelligheid. Geniet van de proeverij met vrienden of familie en ontdek wie van jullie zich voortaan wijnkenner mag noemen. Als klap op de vuurpijl wordt voor € 25.000 aan prijzen verloot, elke deelnemer maakt automatisch kans op één van de wijnprijzen. De avond wordt vanuit de studio gepresenteerd door Astrid Joosten.

Blind proeven: zintuigen op scherp
Tijdens de Nationale Wijnquiz proeven deelnemers blind zes verschillende wijnen. Iedereen kan meedoen aan de quiz. Of je nu zelden wijn drinkt of een echte kenner bent. Aan de hand van interessante wijnweetjes en vragen leer je meer over de wijn die je hebt geproefd. Dat sluit aan bij de manier waarop de Wijnbeurs zelf haar wijnen selecteert. Alle wijnen worden namelijk blind geproefd door een testpanel. Zo kunnen zij niet beïnvloed worden door de excentrieke wijnboer, die mooie fles of kennis over een bepaald wijngebied. Waar het uiteindelijk om draait is de kwaliteit van de wijn. Deelnemers aan de quiz gaan nu zelf ervaren hoe het is om alleen af te gaan op wat zij waarnemen met hun zintuigen. Wat zie, ruik, proef en voel je?

Een avond vol wijn en entertainment
Op 25 november wordt niet alleen bekend wie zich de beste wijnkenner van Nederland mag noemen, we weten dan ook welk land meer kennis heeft over wijn: België of Nederland. Vanuit de studio strijden de twee landen tegen elkaar. Tv-kok Alain Carron leidt het Nederlandse team. Deelnemers krijgen krijgen de zes wijnen thuisgestuurd in een proefpakket met tubes van 100ml. In het pakket zit ook een persoonlijke toegangscode waarmee zij op 25 november de livestream kunnen volgen op hun desktop, smartphone of tablet. De quiz bestaat volledig uit multiplechoicevragen en duurt ongeveer 90 minuten. Wijnliefhebber en vinoloog Astrid Joosten presenteert de Nationale Wijnquiz.

Meedoen
Speciale kennis over wijn is niet vereist om mee te doen aan de Nationale Wijnquiz. In totaal wordt op 25 november voor € 25.000 aan prijzen verloot onder de deelnemers. De online inschrijving is inmiddels gestart.

Over de Wijnbeurs
De Wijnbeurs gelooft in kwaliteit. Enthousiast worden van de wijn die in het glas zit, dat is het belangrijkst. Het is namelijk de inhoud die telt. Daarom worden alle wijnen blind geproefd en beoordeeld door een deskundig panel. De Wijnbeurs verkoopt alleen wijnen die door de eigen kritische keuring zijn gekomen. Ze bezoeken wijnboeren en speuren in hun kelder naar de meest interessante partijen. Ter ere van het 45-jarig bestaan van de Wijnbeurs wordt op 25 november de eerste Nationale Wijnquiz georganiseerd.