Amsterdam,
26
november
2018
|
22:02
Europe/Amsterdam

Digital Safari: Touch the future

Op ontdekkingsreis in Epicenter Amsterdam

Samenvatting

Tijdens de ‘Digital Safari’ op 14 december 2018 neemt Epicenter Amsterdam, the digital house of innovation, de bezoekers mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van de technologie. De Digital Safari geeft een update van de meest recente digitale technologie en het gebruik ervan. Hier kunnen de nieuwste apparaten daadwerkelijk door de bezoekers zelf worden getest om digitale transformaties te beleven en te begrijpen.Tijdens deze dag maak je kennis met grote biohackers, live AI translation, DNA onderzoek als consumentenproduct en de nieuwste biohack gadgets ter verbetering van je leven. 

Het event wordt gehost door biohacker Hannes Sjoblad; TEDx spreker, SingularityU Faculty en Chief Disruption Officer bij Epicenter.
Co-host is Pieter Paul van Oerle, founder van nlmtd, voorzitter TheNextWeb X, voor corporate-startup samenwerkingen.
Peter Joosten, Nederlands bekendste biohacker en TEDx spreker neemt je mee op zijn reis om zijn leven te upgraden.
Bert Mulder, lector emeritus Informatie, Technologie en Samenleving aan De Haagse Hogeschool en bestuurslid van de Stichting Rechtszekerheid Digitaal, vertelt over hoe dom we worden van AI en hoe het ons maatschappij beïnvloedt.


Programma op 14 december 2018

16:00 – 16:15 Ontvangst
16.15 – 16:20 Welcome Petra Beets (Community & Marketing manager Epicenter) & Douwe Dirks (Head of Sales Epicenter)
16.20 - 16.30 Talk Hannes Sjöblad & co-host Pieter Paul van Oerle openen de middag
16:30 - 16:40 Talk Peter Joosten: de enorme invloed van biohacking op ons als mens, bedrijf en de maatschappij
16.40 - 16.50 Talk Bert Mulder: hoe dom maakt AI ons? En hoe kunnen we dit vermijden? Wat gebeurt er met de maatschappij als zelfs de overheid 'big data' en algoritme inzet om te beslissen over wetten en beleid?
17.00 - 18.00 Digital Safari: Experimenteer bij de tech stations met verrassende innovaties waaronder DNA zelfonderzoek, 'Try Live translation wearables' en een LED masker en digitale schoonheidsbehandeling door DelftEngineers.
18.15 - 18.45 Tour door Epicenter Amsterdam, the digital house of innovation
18.45 - 20:00 Borrel


Over Epicenter

Epicenter Amsterdam is het eerste digitale innovatiehuis in Nederland. Een creatieve ontmoetingsplek voor snelgroeiende digitale bedrijven en grote bedrijven die willen samenwerken, ontwikkelen en hun digitale business willen uitwisselen. Epicenter is tevens een plek voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van digitale transformatie en nieuwe digitale technologie in al zijn vormen. De eerste vestiging van Epicenter werd opgericht in Stockholm, Amsterdam is de tweede en inmiddels zijn ook Oslo, New York en Helsinki een ‘digital house of innovation’ rijker.

Boilerplate

Datum vrijdag 14 december 2018
Tijdstip 15:30 - 20:00 uur
Locatie Epicenter Amsterdam
Adres Fred. Roeskestraat 115, 1076 EE Amsterdam

Sign up via link: https://epicenteramsterdam.com/event/digital-safari-touch-future