Amsterdam,
20
juni
2019
|
09:11
Europe/Amsterdam

Epicenter Amsterdam verwelkomt globale startup generator Antler

Samenvatting

Afgelopen maand heeft startup generator Antler haar intrek genomen in Epicenter Amsterdam. Antler is een wereldwijde start-up generator en early-stage durfkapitalist. Antler richt zich op mensen met een sterke achtergrond en de potentie om snelgroeiende bedrijven te bouwen. Zo hebben de ondernemers in het eerste Nederlandse cohort gemiddeld 15 jaar werkervaring en is 60% van hen serie-ondernemer. Zodra deelnemers in het Antler programma zitten, worden zij geholpen met het vormen van een team en het identificeren van een passend business model met internationale groeipotentie. De komst naar innovatiehuis Epicenter was dus een logische stap omdat alle bedrijven in Epicenter zich richten op innovatie en kennisdeling.

Epicenter biedt ruimte aan innovatie, kennisdeling en ontwikkeling. Epicenter is een community voor zakelijke innovators, digitale scale-ups en ondernemers op de Zuidas in het pand EDGE Olympic. Een perfecte match van bedrijven die streven naar groei. Douwe Dirks, CEO Epicenter Amsterdam: “De kernwaarden van Antler sluiten uitstekend aan bij onze missie; het samenbrengen van high potentials op een inspirerende en creatieve ontmoetingsplek en het stimuleren van interactie, groei en innovatie. We zijn dan ook erg verheugd dat Antler heeft gekozen om zich te vestigen in Epicenter Amsterdam.”

Programma
Het complete Antler programma duurt zes maanden. Antler verhuisde naar Epicenter net voor de start van hun eerste programma in Nederland. Voorafgaand aan de start, zijn uit meer dan 1200 aanmeldingen, 70 deelnemers geselecteerd die elke dag in Epicenter samenkomen om een medeoprichter voor hun bedrijf te vinden en een solide business concept vorm te geven. Iedere week komen succesvolle tech ondernemers hun persoonlijke verhaal vertellen en adviseren ze deelnemers. Aan het eind van de eerste fase pitchen teams hun bedrijf aan het Antler investment committee. Ieder team dat hier doorheen wordt nog drie maanden ondersteund met het verder bouwen van hun product en het ophalen van financiering. Youri Doeleman, Partner bij Antler in Nederland: "De bruisende Amsterdamse startup scene biedt de ideale voedingsbodem voor ons. Aan de ene kant hebben verschillende accelerators en incubators de weg voor ons geplaveid. Aan de andere kant zijn investeerders aan het opschalen en laten een gat voor startkapitaal achter. Epicenter ademt innovatie en is de perfecte voedingsbodem voor onze deelnemers om met baanbrekende concepten te komen.”

Het volgende Antler programma in Amsterdam start in januari 2020. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden: https://www.antler.co/amsterdam

Over Antler
Antler is opgericht door voormalig McKinseyaan, Noorse navy SEAL en Zalora-oprichter Magnus Grimeland om de brug te slaan tussen onderbenut menselijk kapitaal en de potentie van techbedrijven om snel te groeien en markten te innoveren. Onder de deelnemers en adviseurs bevinden zich o.a. Google, Spotify en Stanford alumni. Nadat de eerste Antler programma’s in Singapore en Stockholm leidden tot 45 snelgroeiende nieuwe techbedrijven, spreidt de organisatie in 2019 haar vleugels uit naar andere steden, waaronder Amsterdam. 

Over Epicenter
Epicenter is het eerste digitale innovatiehuis in Nederland. Een inspirerende en creatieve ontmoetingsplek voor multinationals en snelgroeiende digitale scale-ups die willen leren, samenwerken, groeien en innoveren. Epicenter brengt teams, hackers en de tech community samen op basis van een lidmaatschap dat waarde hecht aan authenticiteit en een actieve bijdrage. Epicenter en haar 4000 leden zijn gevestigd in Stockholm, Amsterdam, Oslo, Helsinki en New York en biedt naast een flexibele werkomgeving een scala aan mogelijkheden; zoals innovatielabs, evenementen- en vergaderruimten, een uitgebreide selectie masterclasses, netwerkactiviteiten, conferenties en seminars.

Boilerplate

Overige informatie over Antler
Adres
Fred. Roeskestraat 115, 1076 EE Amsterdam
Email youri@antler.co
Website https://www.antler.co/
Linkedin https://www.linkedin.com/company/antleri/

Overige informatie over Epicenter Amsterdam
Adres Fred. Roeskestraat 115, 1076 EE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 220 01 60
Website https://epicenteramsterdam.com
Facebook https://www.facebook.com/epicenteramsterdam
Instagram https://www.instagram.com/epicenteramsterdam
Twitter https://twitter.com/EpicenterAms
Linkedin  https://www.linkedin.com/company/epicenter-amsterdam