Amsterdam,
08
februari
2019
|
15:27
Europe/Amsterdam

Event Open Voice @ Epicenter Amsterdam

Voice technology wordt matchmaker

Samenvatting

Voice - het aansturen van apparaten met de stem – wordt gangbaar met diensten zoals Siri, Amazon Alexa en Google Assistant. Voice in slimme luidsprekers wint terrein en wordt steeds vaker toegepast in slimme apparaten. Binnenkort kun je communiceren met de wasmachine, koffiezetapparaat, koelkast, auto, fiets en meer. Tijdens het event Open Voice @ Epicenter Amsterdam op donderdag 14 februari 2019 wordt onderzocht wat het betekent om spraak in een apparaat te integreren en welke relevantie dit heeft voor de gebruiker.

Eric Bezzam levert een bijdrage met zijn presentatie 'Voice assistants on the edge'. Hij is werkzaam als Signal Processing Scientist bij Snips. Dit van oorsprong Franse bedrijf is toonaangevend op het gebied van non-cloud en 'private by design' Voice-platformen en -apparaten. Snips is opgericht in 2013 met de visie om een ​​AI-assistent in elk apparaat te plaatsen, waardoor de technologie zo intuïtief wordt dat het op de achtergrond verdwijnt. Snips biedt makers en bedrijven de mogelijkheid om een 'private by design' stemassistent om toe te voegen aan hun apparaten. Alle stemherkenning vindt plaats op het apparaat, wat betekent dat er nooit spraakgegevens naar de cloud worden verzonden.

Daarnaast wordt Nuance vertegenwoordigd. De eerste iteratie van Siri was gebaseerd op de Nuance-code. Veel Voice-veteranen hadden hun start bij Nuance. Met hun wortels in het Stanford Research Institute heeft Nuance een solide en lange geschiedenis. Ze deden spraakbesturing voordat Amazon het hip maakte. Nuance is onder meer sterk binnen de autowereld en bijvoorbeeld afstandsbedieningen en set-top boxes voor TV’s.

Programma 14 februari 2019
16:00 - 16:30 Ontvangst
16:30 - 17.30 Presentaties
17.30 - 18.00 Pauze
18.00 - 19:00 Presentaties
19:00 - 20.00 Borrel met snacks

Over Epicenter
Epicenter is het eerste digitale innovatiehuis in Nederland. Een inspirerende en creatieve ontmoetingsplek voor multinationals en snelgroeiende digitale scale-ups die willen leren, samenwerken, groeien en innoveren. Epicenter brengt teams, hackers en de tech community samen op basis van een lidmaatschap dat waarde hecht aan authenticiteit en een actieve bijdrage. Epicenter en haar 4000 leden zijn gevestigd in Stockholm, Amsterdam, Oslo, Helsinki en New York en biedt naast een flexibele werkomgeving een scala aan mogelijkheden; zoals innovatielabs, evenementen- en vergaderruimten, een uitgebreide selectie masterclasses, netwerkactiviteiten, conferenties en seminars.

Boilerplate

Open Voice @ Epicenter Amsterdam

Datum
 Donderdag 14 februari 2019
Tijdstip 16:00 - 12:00 uur
Locatie Epicenter Amsterdam, Disruption Hall
Adres Fred. Roeskestraat 115, 1076 EE Amsterdam
Sign up via link https://epicenteramsterdam.com/event/open-voice-together-epicenter
RSVP PERS Via Paula Plantinga, paula@misspublicity.nl